Umrla Zahida Delić, majka Srebreničanina kojeg su strijeljali Škorpioni

2
Radiosarajevo.ba
Umrla Zahida Delić, majka Srebreničanina kojeg su strijeljali Škorpioni
Foto: Screenshor/ Anadolija / Juso Delića/ Memorijalni centar

Zahida Delić, majka Juse Delića, jednog od šestorice Srebreničana kojeg su Škorpioni, jedinica pod kontrolom Državne bezbjednosti Srbije, ubili tokom kampanje genocida u Godinjskim barama kod Trnova u julu 1995. godine, preselila je na Ahiret jučer u 83. godini, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz Udruženja Srebreničke majke

Ovu vijest je na Facebooku objavio i Zahidin jedini preživjeli sin Bekto.

"Poštovana rodbino i prijatelji, obavještavam Vas da je moja majka Delić (Juso) Zahida dana 13.09.2021 prirodnom smrću preselila na bolji svijet. Dženaza će se održati u četvrtak, 16.09.21 posle podne namaza na Osmačama", napisao je Delić.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Osim sina Juse, majka Zahida je tokom genocida i agresije na BiH izgubila supruga Aliju, sinove Ejuba i Salku, a prije sedam godina u Njemačkoj je ubijen i njen sin Suljo.

Fazila Efendić, predsjednica Udruženja "Srebreničke majke" kazala je za portal Radiosarajevo.ba kako je izuzetno tužna jer iz dana u dan majke Srebrenice odlaze s ovog svijeta.

"Svaki dan umire nam po jedna majka. Zahida je kao i stotine majki do sada, umrla od tuge za svojim najmilijima. Mnogo majki umre, a da ne dočekaju da ukopaju ijednu kost svoje djece. Molim Milostivog da našoj Zahidi da lijepi Dženet i vječni rahmet, da konačno nađe svoj mir", kazala je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije