U Srebrenici će danas biti održana dženaza Hajri Ćatić

1
Radiosarajevo.ba
U Srebrenici će danas biti održana dženaza Hajri Ćatić
Mundo / Hajra Ćatić

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja Žene Srebrenica preminula je 9. novembra u Sarajevu, a njena dženaza će biti obavljena danas u Srebrenici.

U Kulturnom centru je planirana komemoracija, zatim u 12 sati klanjanje podne namaza u Čarijskoj džamiji, zatim dženaza sa početkom u 12:20 sati i ukup u 13 sati na mezaju Komarčevo u Srebrenici.

Knjiga žalosti bit će postavljena u holu Kulturnog centra u Srebrenici.

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Hajra je 26 godina tragala za posmrtnim ostacima svog sina Nihada.

"Molimo Allaha dž.š. da se smiluje našoj dragoj Hajri i podari joj konačni smiraj i sastanak u dženetu sa njenim sinom Nihadom-Ninom i ostalim članovima porodice za kojima je čitav svoj život tragala. Amin", poručili su jučer iz Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Već mjesecima, nje nije bilo u javnosti. Nije je bilo na protestima koji se održavaju svakog 11. u mjesecu u Tuzli i s kojih nikad nije izostajala.

Nije je bilo ni 11. jula ove godine u Potočarima, a na dodjelu nagrade "Nino Ćatić" umjesto nje došao je njen sin Nermin koji živi u Švedskoj.

Bila je tih dana u Srebrenici, kazala je, ali do Potočara nije mogla doći zbog bolesti.

"Svake godine se nadam da ću ga pronaći i ukopati, evo ovog 11., pa narednog 11., pa onog tamo... Tako je prošlo evo, godina i godina, a moga djeteta još uvijek nema...“, kazala je svojevremeno za portal Radiosarajevo.ba Hajra Ćatić.

Neka ti je laka zemlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije