Tuga u Gornjem Vakufu-Uskoplju: Umro prim. dr. Almir Čalkić

1
F. V.
Tuga u Gornjem Vakufu-Uskoplju: Umro prim. dr. Almir Čalkić
Foto: F. V. / Radiosarajevo.ba / Almir Čalkić

Nakon kraće bolesti ugledni gornjovakufski ljekar, prim. dr. Almir Čalkić umro je u ponedjeljak, 27. marta, u 54. godini.

Dr. Čalkić završio je Medicinski fakultet u Sarajevu, a specijalizirao na polju otorinolaringologije (ORL).

Radni vijek je proveo u Domu zdravlja „Gornji Vakuf-Uskoplje“, a obavljao je i dužnost vršitelja dužnosti direktora ove javne ustanove.

Novi detalji pretresa u Općini Stari Grad: Privedene tri osobe, poznati identiteti

Novi detalji pretresa u Općini Stari Grad: Privedene tri osobe, poznati identiteti

Tokom agresije radio je u Ratnoj bolnici u Gornjem Vakufu, gdje je nesebično pružao pomoć brojnim ranjenicima.

U poratnim godinama bio je aktivan na brojnim društvenim poljima u gradu na Vrbasu, a posebno kao službeni ljekar Muškog rukometnog kluba (MRK) „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Brojni se u Gornjevrbaske regije/Skopaljske doline opraštaju dr. Čalkića, ističući njegovu humanost i posvećenost u pomaganju ljudima.

Među ostalima oglasili su se i iz kolektiva MRK „Sloga“, gdje je dr. Čalkić ostavio značajan trag.

„Klubski doktor. Na utakmicu (na dužnost doktora) dolazio je bez poziva, a naljutio bi se kad bi mu ponudili bilo kakvu naknadu. Radovao se svakom pozivu na putovanje ili utakmicu. Pratio nas sa osmjehom u teškim korona vremenima na putovanju u Bukurešt. Uvijek spreman pomoći i izaći u susret svima... Danas nas je napustio još jedan vojnik Sloge i miljenik čaršije. dr. Almir Čalkić Porodici Čalkić izražavamo iskreno saučešće, a našem doktoru vječni rahmet i lahku zemlju bosansku“, naveli su iz MRK „Sloga“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije