Trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca pjeva na 13 jezika

Anadolija
Trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca pjeva na 13 jezika
Anadolija / Amila Memić
Često je zovu "čudo od djeteta", a Amila je, kako njeni roditelji kažu, prvo propjevala, pa tek onda progovorila.

Kroz filmove i serije naučila je dosta jezika, a osim ljubavi prema pjesmi i jezicima, Amila voli matematiku i fiziku, kao i medicinu kojom se želi baviti u životu.

Amila pohađa osmi razred Osnovne škole "Kozarac" u Kozarcu, a njen pjevački talenat je, uz profesoricu engleskog jezika, prvi prepoznao nastavnik muzičke kulture Nebojša Dragičević.

Kada zapjeva, stiče se utisak da je starija desetak godina, jer je njen glas zreo i zvuči božanstveno. Amila je nedavno učestvovala na manifestaciji pod nazivom "Djeca znaju pjevati", koja je održana u Sarajevu, a prije četiri godine bila je pobjednik Dječijeg festivala u Prijedoru, gdje je predstavljala svoju školu.

Svojevremeno je i u Banjaluci uspješno prošla audiciju "Za prvi glas sevdaha".

"Učesnik sam mnogih festivala, svugdje mi je lijepo, a najljepše je od svega što steknete mnogo prijatelja. Od malih nogu volim da pjevam, ali moj talenat je otkriven prije pet godina na času engleskog jezika, a nakon toga je nastavnica engleskog kontaktirala nastavnika muzičke kulture i tako je sve počelo", priča Amila.

Amila pjeva na trinaest jezika, a, kako kaže, gledala je mnogo filmova i serija i upijala jezik.

Mnogi od njih su joj bili milozvučni, a nakon toga je, kaže, sjela za kompjuter i počela sama da ih uči.

"Znam da sam posebna po tome što pjevam na 13 jezika. Pjevam na japanskom, turskom, španskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom i bosanskom jeziku. Prije dvije godine sam počela pisati pjesme, a inspiraciju svugdje nalazim. U školi sam učlanjena i u novinarsku, horsku, dramsku i recitatorsku sekciju, a uskoro se otvara televizija u Kozarcu i već je sada izvjesno da ću biti voditelj dječijeg programa", kaže Amila za AA.

Amila u školi u dnevniku niže samo petice, a voljela bi, kako kaže, upisati srednju farmaceutsku školu, jer se u budućnosti želi baviti medicinom.

Pjevanje i muzika će ostati hobi.

Amilin talenat svakog ko je čuje ostavlja bez teksta. Ovo kozaračko "čudo od djeteta" se nada da će postati i učenik generacije, a pored brojnih obaveza i hobija ima vremena i za drugare, koji kažu da je izuzetno skromna, odgovorna i iskrena. Amila obožava Vitni Hjuston, Britni Spirs i Silvanu Armenulić.

Amili bezrezervnu podršku pružaju njen stariji brat i roditelji Amira i Zijad Memić.

Otac Zijad je ponosan na svoju kćerku.

"Nastojimo u svemu da joj pomognemo. Trudimo se da joj omogućimo da usavrši sve svoje talente i maksimalno je podržavamo u svemu što radi. Amila je veoma svestrana i talentovana je koliko za muziku, toliko i za prirodne nauke. Zbilja je posebna", kaže s ponosom otac Zijad.

Dodaje da je Amila vjerovatno talenat za pjevanje naslijedila od njegove majke, koja je takođe voljela pjevati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije