Thara LaBoutique: fashion & lifestyle

Radiosarajevo.ba
Thara LaBoutique: fashion & lifestyle


„Kombinacija dobrih materijala i vrhunskih krojeva sa detaljnom finalnom obradom. Jednostavna odjeća koja ženama daje jednostavno stilsko riješenje u kojem se dobro osjećaju iz dana u dan. Stil lišen pretjerane ekstravagancije, fokusiran je na dobar i funkcionalan dizajn. Zadovoljstvo  kupca je naš prioritet“, kaže Esmera Mulahusejnović, menadžerica Thara LaBoutique. Za svaku damu koja nije znala, ili nije obišla Thara LaBoutique toplo preporučujemo jedno novo shopping-iskustvo gdje ćete sigurno naći nešto za sebe.

 

Radiosarajevo.ba: Koja je priča iza Thara LaBoutiquea?
Esmera: Estetika i moda su uvijek bile omiljene teme u našem domu i iz te strasti se rodila ideja da se time počnemo baviti i profesionalno. Sve je počelo prije 25 godina kada je moja mama otvorila jedan od prvih boutiquea u Zagrebu. Zanat smo "ispekli" na dvadesetgodišnjoj franšizi MaxMare i onda odlučili da pokušamo prenijeti naše vlastite  ideje i kreativnost u djelo. 

Moda i odjevanje su za nas ugoda i zabava, te taj osjećaj pokušavamo prenijeti i na naše kupce.  Želimo da bez obzira na dob, kilažu ili životni stil i dalje uživaju u igri odjevanja i da budu zadovoljne sobom prilikom bacanja onog zadnjeg pogleda u ogledalo prije izlaska iz kuće. Na kraju je uvijek naše samopouzdanje ono što ostavlja dobar prvi dojam na našu okolinu, a tome svi mi težimo.

Trudimo se da tu životnu filozofiju utisnemo u svaki naš dizajn, bilo da se radi o dnevnoj haljini, mantilu za kišu ili lepršavom kaftanu.

Radiosarajevo.ba: Kako si završila u Sarajevu, i kada ste otvorili Thara LaBoutique?
Esmera: Sarajevo je za mene oduvijek bilo mjesto snova gdje se istok i zapad susreću na svakom uglu. Dobra hrana, prekrasni ljudi, veselje i smijeh, isprepleteno sa zanimljivom arhitekturom i turbulentom povijesti koja očarava svakog putnika i gosta.

Prilikom jednog posjeta predragoj prijateljici i upoznala sam svog sadasnjeg muža. Ljubav na prvi pogled je rezultirala mojom sledibom u Sarajevo, a ubrzo nakon toga rodila se i ljubav sprem Sarajeva. Zagreb će uvijek biti moj rodni grad, prepun dobrih prijatelja i dragih sjećanja, ali u ovih godinu i pol počela sam smatrati Sarajevo svojim domom.

Kada sam napustila Zagreb, napustila sam i posao, a ideja o dokonoj domaćici mi nije bila previše zanimljiva, te smo u febraru 2010. godine otvorili Thara LaBoutique na prekrasnoj Baščaršiji. Čaršija je za mene najljepši dio Sarajeva, orginalan, autohoton, neponovljiv, magičan i šarmantan, te sam sigurna da može ponuditi više od dobrih ćevapa. Iako možda nije trenutno idealna shopping zona za boutique, ja sam presretna što se nalazimo u komšiluku „institucija“ kao što su Željo i Nanina kuhinja. Dobra hrana, veselje i atmosfera uvijek ide ruku pod ruku sa dobrim dizajnom i uvijek su u modi.

 

Radiosarajevo.ba: Šta je vaša najveća prednost?
Esmera: Teško je nabrajati prednosti, a da čovjek ne ispadne pretenciozan, ali se uvijek vodimo istom filozofijom prilikom stvaranja, a to su kvalitet, funkcionalnost i dizajn proizvoda što rezultira trajnim odjevnim komadom koji se uvijek može nositi više sezona, bez obzira na trendove. Koncentrišemo se na stil, a stil je uvijek u modi. Također mislim da je naša velika prednost usluga, trudimo se pružiti vrhunsku butik uslugu svakom našem kupcu, a kako su većina naših kupaca stalni, više ih doživljavamo kao stare prijatelje, a ne kao prolazne mušterije. Thara je idejom mjesto okupljanja i uživanja, mislim da smo za sada uspjeli u tome da se svi osjećaju udobno i da nas uvijek napuste sa osmijehm na licu i željom za brzim povratkom.

RadioSarajevo: Ko je Thara djevojka?
Esmera:
U današnje vrijeme kada su svi zaluđeni slavnim ličnostima, brzim životom, brzom hranom i još bržom modom, mi se trudimo usporiti. Naš kupac zna što voli, uživa u svim sferama života, pa tako i u modi i odijevanju. Postoji termin u engleskom jeziku girl about town i on dobro opisuje naše mušterije. Djevojke i žene koje uživaju i uspješno vladaju svojim gradom, znaju gdje kupuju namirnice, šta jedu, gdje izlaze i kamo putuju. Svjesne su svoje unutarnje ljepote i koriste odjeću da bi je naglasile. Uspješne su u svom poslovnom i privatnom životu, ali također uživaju  u modi i shoppingu. Dolaze kod nas. ne samo radi odjeće već i razmjene ideja i lifestylea.

 

Radiosarajevo.ba: Materijali koje koristite doista se ističu, gdje ih nabavljate?
Esmera: Svi naši materijali su iz Italije, biraju ih naši dizajneri i odabiru se posvećuje ogromna pažnja. Danas u ponudi ima jako puno robe, i ono što nas najviše diferencira od konkurencije je baš kvaliteta materijala. Kupci prepoznaju razliku  i to nam je najveća nagrada.

Radiosarajevo.ba: Da li pratite trendove, u krojevima, materijalima, bojama?
Esmera:
Trendovi se prate u mjeri osjećaja za sezonu, ali nikako nam trendovi ne diktiraju dizajniranje. Mi se više koncentrišemo na stil, naši kupci vole određeni dizajn koji mi u maloj mjeri prilagođavamo sezonskim trendovima. Naša odjeća je trajni komad u vašem ormaru, a vi ga nadopunjavate trendovskim modnim asesoarima.

 

Radiosarajevo.ba:  Koji je koncept Thara butika generalno?
Esmera: Naša želja je da napravimo mjesto gdje će se ljudi osjećati ugodno i s veseljem uživati u shoppingu. Iako za sada nudimo samo obleku, u budućnosti planiramo prosiriti asortiman na cjelokupnu lifestyle filozofiju. U skoroj ponudi će biti nakit i knjige  a za dalje samo je nebo granica..

Jedan od prvih koraka ka tom lifestyle konceptu je naša web stranica, koja osim baznih informacija o brendu i online store će sadržavati i blog sekciju gdje naša ekipa piše o putovanjima, filmovima, hrani, predstavama, restoranima i ostalim divotama koje život čine lijepim.

Također je u pripremi i newsletter koji ćemo jednom mjesečno slati našim mušterijama gdje ćemo obrađivati ne samo modne nego i životne tematike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije