Skinite novi album Zabranjenog pušenja - Radovi na cesti

Radiosarajevo.ba
Skinite novi album Zabranjenog pušenja - Radovi na cesti

Sarajevski bend Zabranjeno pušenje objavilo je novi album Radovi na cesti koji su odlučili besplatno podijeliti sa svojim fanovima na oficijelnoj stranici benda Zabranjeno-pusenje.com.

Deseti album Zabranjenog pušenja možete skinuti OVDJE.

Na albumu se nalazi jedanaest pjesama čije tekstove možete pogledati na ovom linku.

Bend je postigao veliki uspjeh s najavnim singlom Boško i Admira, koji je na YouTubeu od objavljivanja na Dan grada Sarajeva, 6. aprila ove godine, do danas pregledan više od 500.000 puta. Pušenje je nedavno objavilo i spot za pjesmu Ti voliš sapunice.

"Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike koja je bila uz nas sve ove godine", kazao je za Oslobođenje frontmen grupe Davor Sučić Sula, alias Sejo Sexon, i dodao da će se za koji dan pojaviti na tržištu i CD pakovanje.

Ekipa koja je radila album je ista kao i na prethodnom CD-u.

"Nije bilo nekih dueta, Željko Joksimović i Jelena Karleuša će ostati za neki drugi put", našalio se Sejo.

U decembru koncert u Skenderiji

A svi oni koji su se uželjeli Zabranjenog pušenja uživo, mogu ga gledati na koncertu u Skenderiji 28. decembra.

"Koncert u Sarajevu je faktički kruna naše karijere jer obilježavamo 30 godina rada. Osim koncerta, planiramo napraviti izložbu koja će se zvati Novi primitivizam za početnike. U skicama želimo mlađoj raji prikazati, odnosno dočarati to vrijeme u kojem smo počinjali. Vrijeme u kojem smo išli tamo gdje su i Azra i Bijelo dugme, kad je konkurencija bila snažna, a mi uspjeli. Danas sumnjam da bih se usudio na takav poduhvat", istakao je Sejo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije