Sarajka Meliha Ćerimović jedina sutkinja iz BiH na frizerskom takmičenju

Anadolija
Sarajka Meliha Ćerimović jedina sutkinja iz BiH na frizerskom takmičenju
Krajem septembra u Parizu je održano Svjetsko prvenstvo za frizere na kojem su učestvovali takmičari iz više od 50 zemalja.

Takmičari su u pojedinačnim kategorijama imali mogućnost pokazati vještine oblikovanja kose, upoznati se sa nadolazećim trendovima za sljedeću sezonu, te učiti o tehnikama šišanja i farbanja kose od najpoznatijih svjetskih majstora. I BiH imala je svoje predstavnike, koji, nažalost, nisu ušli među pet najboljih takmičara.

Od zemalja regije, najuspješnija je bila Srbija, koja je osvojila prvo mjesto za najbolju ekipu. Također, prvo mjesto u jednoj od kategorija osvojila je i Crna Gora. Na takmičenjima većinom vodeća mjesta osvajaju Tajvan, Italija i Rusija.

Meliha Ćerimović iz Sarajeva i ove kao i prethodnih godina je bila dio tima sudija takmičenja. Ovo joj je peto takmičenje u svojstvu sudije kojih je za takmičenja frizera samo 12 u svijetu.

"Učešće na takmičenju uzelo je 50 zemalja. Takmičari iz BiH osvojili su šesto i deseto mjesto", ispričala je Ćerimović.

Još kao djevojčica u osnovnoj školi shvatila je da želi biti frizer. Rano je počela da uči o ovom zanimanju. Imala je pomoć od profesorice koja joj je predavala praktični dio i ona je rano počela uvoditi u takmičenja.

"Od 2010. godine sudim na takmičenjima. Uspjela sam da budem jedini sudija iz BiH. Do sada sam sudila na takmičenjima u Parizu, Milanu, u Grčkoj", kazala je Ćerimović.

Članovi žirija kod učesnika takmičenja ocjenjuju sve, od čistoće do same frizure i odjeće.

"Tokom takmičenja najbitnija je čistoća, cijela kontura frizure, kompozicija, šminka, ali i odjeća", pojasnila je Ćerimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije