Rebecca Teclemariam-Mesbah predstavlja izvrsnu sarajevsku školu Bloom u emisiji Life Style

Radiosarajevo.ba
Rebecca Teclemariam-Mesbah predstavlja izvrsnu sarajevsku školu Bloom u emisiji Life Style

Rebecca Teclemariam-Mesbah je nastavnica biologije i ravnateljica srednje škole Bloom u Sarajevu. 

Nedavno je ova stručnjakinja u svom poslu dobila prestižno svjetsko priznanje The Montessorian Practitioner of the Year. To je prvi put da se ova nagrada dodijelila nekome iz Bosne i Hercegovine. 

U današnjoj emisiji Life Style, koja je na programu u 12.10, slušajte reportažu koju smo snimili u ovoj jedinstvenoj školi kroz koju nas je vodila gospođa Mesbah. 

The Montessorian Practitioner of the Year je nagrada koja se dodjeljuje istaknutim prosvjetnim radnicima, koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređivanju ugleda učiteljskog poziva i promocije Montessori metode, a koju dodjeljuje britanska fondacija MSA (Montessori Schools Association)

Montessori sistem obrazovanja je svjetski priznata pedagoška koncepcija duge tradicije, koju je izumila dr. Marije Montessori, i stavlja naglasak na nezavisnost i poštovanje prirodnom psihološkom, fizičkom i socijalnom razvoju djeteta.

„Rebecca je stvorila okruženje u kojem učenici i nastavnici žele samoinicijativno stjecati nova znanja. Članovi njezinog tima razumiju svoju odgovornost prema učenicima, poštuju jedni druge i postali su uzor za ostatak škole. Ponosni smo što je Rebecca dio Blooma“, izjavila je direktorica i osnivačica škole Bloom, Maëlys de Rudder.

Privatna internacionalna gimnazija Bloom je jedina školska ustanova u Jugoistočnoj Evropi, koja pruža srednje obrazovanje i odgoj koristeći Cambridge program, a poštujući filozofiju i metodu Montessori.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije