Prvi i jedini IMG model iz BiH: Naša Azra u društvu sestara Hadid, Gisele Bundchen...

S. H.
Prvi i jedini IMG model iz BiH: Naša Azra u društvu sestara Hadid, Gisele Bundchen...
Foto: Privatni album / Azra Patković

Travničanka Azra Patković našla se nedavno na naslovnici specijalnog novembarskog izdanja prestižnog australskog modnog magazina Wish.

Veliki uspjeh: Travničanka na naslovnici prestižnog modnog magazina

Travničanka Azra Patković našla se na naslovnici specijalnog novembarskog izdanja prestižnog australskog modnog magazina Već niz godina ova Travničanka postavlja granice u svijetu mode na ovim prostorima, no najveći uspjeh postigla je pojavljivanjem na naslovnici ovog magazina.

Već niz godina ova Travničanka postavlja granice u svijetu mode na ovim prostorima, no naslovnica Wisha je bila povod da lijepa Azra da intervju za Radiosarajevo.ba.

"Porodični prijatelji i ljudi u mojoj okolini uvijek su smatrali da imam potencijal, te da bih se mogla početi baviti ovim poslom. Iz toga se probudila moja mašta i želja da postanem upravo ono što sam danas. Osjećaj za poziranjem javljao mi se od malena, a prvu priliku da to pokažem u javnosti sam dobila kada sam imala 13 godina, kada sam se priključila modnoj akademiji, ne sluteći kakve me prilike čekaju dalje", rekla je Patković na početku razgovora za naš portal. 

Nekoliko godina nakon aktivnog učešća u modnoj akademiji, dobila je priliku da potpiše svoj prvi profesionalni ugovor sa matičnom agencijom. 

"Moja sadašnja menadžerica Stela Zubak Jovanović prepoznala je kvalitete i spojila me sa ljudima iz cijeloga svijeta, nakon čega potpisujem i svoj prvi internacionalni ugovor na koji smo porodica i ja bili naročito ponosni, jer sam samim tim dobila priliku da sa 16 godina živim i radim u prijestolnici mode Milanu", otkrila nam je.

U Milanu je radila dvije godine uz odobrenje, razumijevanje i podršku profesora kojima je i dan-danas neizmjerno zahvalna.

"U toku te dvije godine ispisala sam prve stranice svoga poslovnog uspjeha. Radila sam mnoge kampanje, slikanja i revije, između kojih bih izdvojila: kampanju za italijanski Pinko, Christian Pellizzari, Moncler, Lazzari, editorijal za Nike, Balenciaga, revije visoke mode za popularni GCDS, britanski Represent, Kappa, Aniye By, Palzileri, Diesel, Aigner, Stella Jean, Luisa Beccaria, Giuseppe di Morabito..

Moj najveći uspjeh do sada i san od malih nogu se ostvaruje potpisivanjem ugovora sa jednom od najprestižnijih i najvećih modnih agencija na svijetu -  IMG Models. Samim tim postajem prva i jedina djevojka iz Bosne i Hercegovine u njihovoj historiji. Također, na taj način se pridružujem i najvećim ikonama u svijetu mode: Gisele Bundchen, Bella Hadid, Gigi Hadid, Hailey Bieber, Barbara Palvin itd", rekla je Paktović ja Radiosarajevo.ba.

Njeno prvo odredište pod krilima IMG Models je bilo u Sydneyu, gdje je imala priliku raditi kampanje i revije za nekoliko poznatih australskih brendova, kao što su: časopisi Marie Claire i Grazia, Cue, Le Specs, Zimmermann, Suboo, Rachel Gilbert, David Jones, Kookai, te naslovnica za poznati magazin Wish

"Saradnja sa WISH magazinom predstavlja veliki značaj u mojoj karijeri s obzirom da je to moja prva naslovnica. Sretna sam što sam imala priliku upoznati i sarađivati sa ovom sjajnom ekipom. Za magazin Wish sam se prvenstveno slikala editorijal za Gucci, gdje me stilista Ken Thompson pohvalio i predložio direktoru magazina za lice naslovnice", rekla nam je Patković. 

Njen poslovni put se nastavlja dalje te sljedeće angažmane i destinacije planira u Parizu i Barceloni, gdje je potpisala ugovor sa najpoznatijom španjolskom modnom agencijom Uno Models.

Kada je u pitanju njena domovina - BiH, često je učesnica na BH Nivea sedmici mode, koju njena matična agencija organizira dva puta godišnje.

"Sa porodicom još uvijek živim u Bosni, gdje i studiram, a radim isključivo vani", rekla je Azra Patković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije