Profesor Jović se emotivno oprostio od Mire Furlan: Toliko svoja i posebna

0
Radiosarajevo.ba
Profesor Jović se emotivno oprostio od Mire Furlan: Toliko svoja i posebna
Twitter / Mira Furlan

Smrt legendarne glumice Mire Furlan potresla je region.

Putem društvenih mreža mnogi se opraštaju od glumice koja je ostavila neizbrisiv trag na ovim prostorima.

Profesor Političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović podijelio je vijest portala Radiosarajevo.ba o smrti slavne 66-godišnjakinje uz emotivne riječi.

"Mira Furlan je bila toliko svoja, posebna, u svemu što je radila, da će ostati u sjećanju ne samo kao izvrsna glumica nego kao jedna od onih koje su živjele uspravno i časno, odupirući se hrabro kad je bilo teško. Hvala joj na svemu", napisao je profesor Jović.

Mira Furlan je glumila je u brojnim jugoslovenskim filmovima, a tokom devedesetih godina svoju karijeru je nastavila u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je, između ostalog, glumila u poznatim TV serijama Babylon 5 i Izgubljeni (The Lost). 

Od drugih popularnih američkih serija, Mira je igrala i u krimićima NCIS, Law&Order LA, a pozajmljivala je i glasove za crtane filmove i video igrice.

Uloge po kojima ćemo je pamtiti su i one u jugoslovenskim filmovima "Ljepota poroka", "Otac na službenom putu", "Za sreću je potrebno troje" i brojni drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije