Sjećanje / Prije 28 godina poginuo je Emir Bogunić - Čarli

28. 07. 2021. u 07:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1967

Na današnji dan prije 28 godina poginuo je Emir Bogunić - Čarli jedan od sarajevskih heroja.

Poginuo je na Golom brdu na Igmanu.

Bio je komandir voda u 4. motorizovanoj brigade i jedan od najistaknutijih boraca.

Emir Bogunić – Čarli bio je komandir voda Četvrte motorizovane brigade i jedan od najistaknutijih boraca. Poginuo je 28. jula 1993. godine na Golom brdu na Igmanu.

Najvišim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan" odlikovan je 1993. godine, a posthumno je 1994. godine odlikovan "Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima" i proizveden u čin pukovnika Armije RBiH.

U sjećanju stanovnika Ilidže i Sarajeva je i njegova poruka građanima opkoljenog glavnog grada države da „neprijatelj ovu liniju nikada neće proći“.

Danas će se polaganjem cvijeća na mjestu stradanja Emira Bogunića Čarlija, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula koji su poginuli 28. jula 1993. na Golom brdu na Igmanu i historijskim časom obilježiti godišnjica.

Pripadnici Armije RBiH, pripadnici porodica i obilježiti godišnjicu formiranja Četvrte Viteške motorizovane brigade koaj je tokom rata čuvala Hrasnicu, Sokoloviće, slobodne teritorije Ilidže i područje Igmana, a samim time i Kapiju Sarajeva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)