Jelah / Prerano je otišla: Poznato kada će se klanjati dženaza Esadi Okić - Ters Bosanki

11. 11. 2019. u 08:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 104

Talentirana fotografkinja iz Tešnja Esada Okić, poznatija kao Ters Bosanka, preminula je u nedjelju u 25. godini života.

Posljednji pozdrav: Iznenada nas je napustila Ters Bosanka

Esada Okić , fotografkinja iz Tešnja poznatija kao Ters Bosanka, preminula je u 25. godini života. Još sinoć je objavljivala storije na svom Instagram profilu na kojem je prati više od 11 hiljada osoba, a danas je više nema. Brojni prijatelji i poštivaoci njenog lika i djela se opraštaju od nje na društvenim mrežama.

Vijest o njenoj preranoj smrti šokirala je brojne poštivaoce njenog lika i djela, rodbinu i prijatelje koji se od jučer bez prestanka emotivnim porukama opraštaju od nje na društvenim mrežama. 

Samo noć prije vijesti o njenog tragičnoj smrti ništa nije slutilo da će otići sa ovog svijeta, bila je na druženju, objavljivala storije na Instagramu, a sada je već nema.

Esada Okić: Mlada Tešanjka koju je ugostio i turski predsjednik

Esada Okić, Tešanjka rođena prije 22. godine, nakon završene tuzlanske Behram - begove medrese, odlazi u Istanbul. Kaže, mjesto je ne drži, a za studij u Istanbulu odabrala je Komunikacijski fakultet. "Odabir fakulteta svakom srednjoškolcu/ki predstavlja problem; šta odabrati, a ne pogriješiti ili pak "sa kojim poslom ću odmah imati posao".

Sa Esadom smo razgovarali još 2016. godine kada je ugostio turski predsjednik Reccep Tayip Erdogan, a danas se opraštamo od nje.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, ali se prema nezvaničnim informacijama navodi da je u pitanju srčani udar.

Dženaza će se klanjati danas u 14:30 sati, poslije ikindije-namaza, na mezarju Lipe u Novim Miljanovcima gdje će biti obavljen i ukop. 

Smrtovnica - undefined

Smrtovnica


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA