Radončić: Izgubili smo još jednog velikog čovjeka

1
Radiosarajevo.ba
Radončić: Izgubili smo još jednog velikog čovjeka
FOTO: Arhiv / Suljkanović i Radončić

Zijad Suljkanović, dugogodišnji vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija preminuo je sinoć nakon teške upale pluća u 55. godini života.

Zijad je bio član SBB-a i na ovim Lokalnim izborima izborio je mandat u Općinskom vijeću Kalesija, a dugo godina je u politici kao vijećnik ali i kao zastupnik u Skupštini TK.

Bio je član Patriotske lige, a tokom agresije na BiH bio je pripadnik Armije BiH kao vojnik, komandir čete i pomoćnik komandanta bataljona. Kao pripadnik Armije RBiH ranjavan je i kao takav penzionisan. Pomagao je i razne humanitarne akcije.

"Duboko potreseni danas smo primili vijest da je naš dugogodišnji prijatelj, saradnik i vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH, Zijad Suljkanović  preselio na bolji svijet, saopćeno je iz SBB-a. 

Zijad Suljkanović - undefined

Foto: SBB BiH: Zijad Suljkanović

Kako navode, ostat će zauvijek upamćen kao hrabar i požrtvovan član svoje zajednice, kako u ratu tako i u godinama kada se kroz općinsku i kantonalnu skupštinu dokazao kao odgovoran, vrijedan i pouzdan zastupnik svojih sugrađana. 
 
"U ovim tužnim momentima teško je naći riječi utjehe. Zato molimo dragog Allaha dž.š. da našem Zijadu podari sve džennetske blagodeti, a nejgovoj porodici podari sabur i nafaku. Istinski potresen ovim gubitkom, u ime SBB-a i u svoje ime, porodici izražavam najdublje suosjećanje", navodi se u telegramu saučešća kojeg je uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije