Preminuo Timur Numić, član SDA i desna ruka Alije Izetbegovića

Radiosarajevo.ba
Preminuo Timur Numić, član SDA i desna ruka Alije Izetbegovića
Foto: VKBI / Timur Numić

Timur Numić, u prošlosti generalni sekretar i direktor Centrale Stranke Demokratske Akcije (SDA) te desna ruka prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, preminuo je danas u Sarajevu.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, on je umro nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje usljed komplikacija u vezi sa stomačnom aneurizmom.

Od Timura Numića se među prvima oprostio aktuelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji ga je ocijenio kao jednog velikog borca za Bosnu i Bošnjake.

"Na bolji svijet preselio je naš Timur Numić. Rahmetli Timur Numić veteran je borbe za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu. Njegov odlazak je gubitak za sve nas koji ostajemo. Cijeli svoj život posvetio je aktivizmu i borbi za ravnopravnost, nezavisnost i napredak našeg naroda. Imao je povjerenje rahmetli Alije Izetbegovića, čiji je bio i blizak saradnik. Od rahmetli Timura smo mnogo toga naučili, mnogo dobrih projekata realizovali. Porodici želim sabur, a za Timura lijepi džennet", napisao je Skaka na Facebooku.

Vrijeme i mjesto dženaze bit će naknadno objavljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije