In memoriam / Preminuo Miro Čolić Čola

04. 03. 2021. u 21:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 263

Miro Čolić Čola bh. ski trener nažalost preminuo je, potvrdili su ovo iz Ski saveza Bosne i Hercegovine.

"Danas je jedan od onih dana kada se ne radujemo. Danas smo tužni, pretužni jer nas je napustio naš Miro Čolić. I nema dana kada nećemo osjećati tugu", napisali su iz Ski saveza.

Skijaški klub Naš tim na svojoj Facebook stranici oprostio se također od ovog divnog čovjeka.

"Mračne vijesti putuju brzinom svjetla. Šok i nevjerica.

Dragi naši, zatekla nas je tragična vijest da naš dragi, pošteni i voljeni trener Miro Čolić nije više među nama. Iako je bio velik i jak, nije uspio da se izbori sa pošasti koja hara našim životima.

Žalost i tuga koju osjećamo mi koji smo sa njim radili, putovali, trenirali, takmičili, družili se, velika je kao sve one planine koje smo zajedno osvajali. Naš Čola je veliki dio sebe ugradio u djecu koju je obučavao... od prvih koraka na skijama, pa sve do pobjedničkih postolja. Pored ogromnog znanja i iskustva, ljubav i briga koju je prenosio i vodio o našoj djeci, jeste osobina koja krasi samo velike ljude.

A Miro je sigurno bio velike duše i još većeg srca. Poželimo mir njegovoj dobroj duši i porodici kojoj je sada sigurno najteže. Zahvalimo mu se na svim onim trenutcima koje smo zajedno djelili. Sigurni smo da naša planina nikada više neće biti ista. I čuvajte se", napisali su iz kluba Naš tim.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)