Predstavljamo PitchWise umjetnice: Eya i Sarah

Radiosarajevo.ba
Predstavljamo PitchWise  umjetnice: Eya i Sarah

Četvrti PitchWise – festival ženske umjetnosti BiH trajat će od 11.09.2009. godine do 13.09.2009. godine i posvećen je feminističkom umrežavanju i aktivizmu.

Ove godine PitchWise (PW) dovodi umjetnice i aktivistice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Francuske i drugih država regije i svijeta koje će predstaviti društveno angažirana djela, a moći ćete ih upoznati kroz performanse, promociju knjige, koncerte, radionice, filmove i susrete.

Predstavljamo vam neke od učesnica



Lejla Merdžanić - Eya

Eya je četrnaestogodišnja kantautorica i reperka, ona je mlada aktivistica i umjetnica, ona je Lejla Merdžanić. Rođena je u Hrasnici, učenica je prvog razreda Srednje Grafičke Tehničke škole na Ilidži.

Članica je hip-hop grupe Black Devils”. Iako je muzika ono što opisuje nju kao mladu buntovnicu i u ono u čemu ona zaista uživa, karate je njen drugi identitet. Trenira karate već godinama, a trenira u karate klubu Kapiten u Hrasnici.

Uključena je u mnoge aktivističko-edukacijske programe, jedan od tih programa jeste i CURE incijativa Upoznaj svoja prava, žensku istoriju, osnaži se i aktiviraj! koji joj pomogao da snimi pjesmu CURE.

"Ja sam nada, mada sam jako mlada"



Sara Dobrić - Sarah

Sarah je rođena 24. septembra 1990. godine u Doboju, odrasla u Njemačkoj, odakle se ponovo vratila u rodni grad, gdje je završila gimnaziju. Trenutno je studentica njemačkog jezika u Tuzli. Muzika joj je uvijek bila bitan aspekt života, a u sedamnestoj godini je snimila prvu pjesmu. Inspiraciju za tekstove pjesama nalazi u svakodnevnom životu i osjećajima koji ga prate. Pjesme promoviše na internetu, a do sada je objavila osam pjesama. Sarah kaže da iako je repanje poprilično neobično za djevojke na našim prostorima, ne želi da odustane od toga, jer joj je ljubav prema toj vrsti muzike važnija od predrasuda.

Više o Sarah saznajte ovdje.


Opširnije o festivalu saznajte ovdje
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije