Posljednji uspon u Vječnost: Danas sahrana planinara Dragog Novakovića

Radiosarajevo.ba
Posljednji uspon u Vječnost: Danas sahrana planinara Dragog Novakovića

Posljednji ispraćaj tragično nastradalog planinara na Bjelašnici - Dragog Novakovića, obavit će se danas na groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu u 13 sati.

„Dragi prijatelji, planinari i planinarke, na simboličan planinarski način ispraćamo našeg Dragog prijatelja na posljednji uspon u Vječnost. Planinari ce ići pješke za pogrebnim autom obučeni u planinarsku opremu (dovoljno je i nešto simbolično, jakna, ruksak, vodička majica, traka i sl.).

Tko bude u prilici neka ponese jedan cvijet u ruci. Nalazimo se 9. februara u 11.30, ispred ulaza u zgradu u ulici Grbavička 41, na Grbavici“, navode njegove kolege iz Udruženja Avantur.

Podsjećamo vas da su Novaković i još jedna djevojka – kojoj se i danas bore za život – nastradali u nedjelju na Bjelašnici.

Nesreća se dogodila na području Kotlova. Iz Civilne zaštite su saopćili da se tragedija dogodila prilikom spuštanja grupe planinara od Opservatorija prema Kotlovima i Babinom dolu.

„Tokom spuštanja došlo je do proklizavanja s jedne snježne strehe gdje su dva planinara propala kroz tu strehu, pri čemu je jedan od njih smrtno stradao“, naveli su iz Federalne uprave CZ.

S druge strane, iz MUP-a Kantona Sarajevo naveli su kako je uslijed jakog vjetra došlo do pada u provaliju dvije osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije