Posljednji pozdrav divi sevdaha: Obavljena dženaza Bebi Selimović

Radiosarajevo.ba
Posljednji pozdrav divi sevdaha: Obavljena dženaza Bebi Selimović
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dženaza Bebi Selimović

Jedna od najboljih interpretatorki sevdalinki u BiH Izeta Beba Selimović ukopana je danas na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Članovi porodice, prijatelji i poštovaoci lika i djela Bebe Selimović klanjali su dženazi ženi koja je obilježila jedno vrijeme, a vjerovatno će i u godinama koje su ispred nas njen divni glas grijati srca mnogih.

Njen suprug Dževad Šabanagić ranije je istaknuo da je ona bila čuvar sevdalinke, koju je najviše voljela i posvetila joj život i karijeru.

Beba Selimović započela je pjevačku karijeru u Radio Sarajevu, ubrzo je postala popularna. Mnogi su je nazivali "Dama sevdaha", zbog njenog ozbiljnog i časnog odnosa prema profesiji, kao i zbog njenog ozbiljnog ponašanja na estradi.

Karijeru je posvetila izvornoj sevdalinki, zadržala je njenu originalnost. Snimila je značajan broj arhivskih snimaka sevdalinki u Radio Sarajevu. Dobitnica je mnogih priznanja i povelja za muzički uspjeh i pomoć u humanitarnim koncertima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije