Pjer Žalica: Volio bih da se ovaj projekat nije desio

Radiosarajevo.ba
Pjer Žalica: Volio bih da se ovaj projekat nije desio


Dokumentarac Zajedno za život prati pripreme i realizaciju velikog humanitarnog koncerta za pomoć tada oboljelom muzičaru Edi Mulahaliloviću, koji je održan 6. februara u sarajevskoj Zetri.

Bio je to događaj koji je okupio brojna imena sarajevske pop-rock scene, kao što su Dino Merlin, Plavi orkestar, Bombaj štampa i Letu štuke. Film je realiziran uz pomoć brojnih Edinih prijatelja, a premijera je u sklopu sff-a u četvrtak u 11,30 i 23,00 u Cinema Cityju.

Povodom ovog filma razgovarali smo sa redateljem Pjerom Žalicom ispred produkcijske kuće Refresh, koja je pro bono pristupila ovom projektu. Pjer Žalica je od djetinjstva bio prijatelj Ede Mulahalilovića koji je preminuo je 27. juna 2010, u 46. godini.

Između ostalog, Pjer nam je rekao da bi volio da se ovaj projekat nije ni desio i da je Edo Mulahalilović zaslužio i film drugačoje vrste. Redatelj kaže da je film napravljen tako da komunicira sa publikom i koja nije poznavala rad Ede Mulahalilovića, a da se uskoro očekuje i televizijske premijera

Poslušajte razgovor:

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/pjer_zalica_dokumentarac.mp3{/audio}

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije