Ovo je bila njihova godina: Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta

Radiosarajevo.ba
Ovo je bila njihova godina: Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Sarajevu bilježi rekordnu posjećenost tokom mjeseca decembra - oko 5500 osoba kupilo je ulaznicu za neku od predstava. 

Osoba koja je ljetos imenovana kao vršiteljica dužnosti direktora ove institucije je Marijela Margeta Hašimbegović, s dugogodišnjim stažom u ovoj kući, u kojoj je radila kao scenografkinja, kostimografkinja i direktorica tehnike. 

Čelna teatarska kuća u državi može biti ponosna rezultatima u 2015. godini, a u 2016. godini očekuje nove poslovne pobjede i veći stupanj održivosti. O tome za portal Radiosarajevo.ba govori gospođa Margeta Hašimbegović:  

"Najveće dostignuće za mene lično u 2015. je meni ukazano povjerenje da zajedno s cijelim timom predstavimo Narodno pozorište u jednom novom svjetlu koje se očituje posebno kroz posljednja tri ostvarenja, naše tri premijere Drame, Opere i Baleta. One su ostvarene, rekla bih, na najvišem umjetničkom nivou. Posebno nas raduje da je naša cijenjena publika prepoznala naše napore, tako da je posjećenost pozorišta drastično povećana. U decembru bilježimo rekordnih 5500 posjeta. Svakako bih istaknula i važnu ulogu i vas medija koji ste također prepoznali naše vrijednosti i promjene i aktivno s nama učestvujete i prenosite taj pozitivan stav široj javnosti. 

Lično sam ispunjena i sretna jer trenutno živim i gradim teatar kakav sam uvijek sanjala. Sa posebnim žarom i ljubavlju možemo postići odlične rezultate bez obzira na okolnosti. 

Što se tiče plana za 2016. godinu - naravno da ćemo nastojati djelovati ovim istim tempom i raditi na nadogradnji programskog sadržaja koji će zadovoljiti potrebe publike, spojiti tradicionalni i savremeni izraz. Želimo da kroz pisanu riječ domaćih i stranih pisaca damo priliku redateljima da razviju svoju imaginaciju i da nam naprave krasne predstave u kojima ćemo svi uživati. Planirali smo deset novih naslova koji će biti zastupljeni u segmentima Drame, Opere i Baleta. Cilj je promovirati kvalitete rada Pozorišta na najvišem nivou. 

U ime svih zaposlenika Narodnog pozorišta u Sarajevu, od srca želim sretnu Novu 2016. godinu svim slušaocima Radija Sarajevo i čitateljima portala Radiosarajevo.ba, i što više dobrih i lijepih prilika da se susretnemo", rekla je u razgovoru za naš medij Marijela Margeta Hašimbegović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije