Ovo je bila njihova godina: Elmedin Dino Konaković

Radiosarajevo.ba
Ovo je bila njihova godina: Elmedin Dino Konaković

Kanton Sarajevo u ovoj je godini dobio novog premijera.

Elmedin Dino Konaković već devet je mjeseci na ovoj funkciji i s njim smo razgovarali o godini koja je na kraju, ali i o tome šta nam donosi 2016.

„U posljednjih devet mjeseci, otkad obnašam ovu funkciju, s obzirom na dinamiku posla kojim se bavimo, i uz sve probleme koje imamo, teško je izdvajati neke pomake koji su evo već, analize pokazuju, evidentni“, govori nam premijer KS-a.

Kaže kako ima lijepih situacija u kojima su zadane ciljeve ostvarili, te dodaje da su imali ozbiljan, ambiciozan plan reformi koje su rezultate dale već u ovoj 2015.

„Meni najviše godi i najradije se sjećam jednog dobrog općeg stanja unutar ove naše političke scene u KS-u i svijesti ljudi koji su u ovom novom sazivu i Skupštine i Vlade stavili interese građana prije samih politika. Ne svađamo se kao što su se svađali u godinama prije. Tražimo rješenja i nadmećemo se ko će bolje rješavati probleme“, komentira Konaković i priznaje kako se neki problemi sporije rješavaju pa ostaju kao zadaci za 2016.

Premijer naglašava kako je primarni problem u Kantonu Sarajevu – vodosnabdijevanje:

„Ono u 21. vijeku ne može izgledati kao što sada izgleda, a ovo su strašne posljedice dugogodišnjih nemara, nerada, nebrige. To je fokus i problem broj jedan za koji i Skupština i Vlada izdvajaju ogroman novac da se on riješi, da se popravi primarna mreža i da se otkloni zloupotreba i krađa vode, posebno od strane privrednih subjekata.“

Konaković govori i o ekonomskom razvoju, te podsjeća kako su ove godine značajnu podršku dali nevladinom sektoru i realnoj privredi od kojih očekuju pomake u tom segmentu.

„To su naše želje, a svim slušateljima Radija Sarajevo i čitateljima vašeg portala želim da budu zdravi, veseli, i oni i članovi njihovih porodica. A nama, da se naši ciljevi koji su u interesu, siguran sam, svih građana ostvare i da o 2016. govorimo kao o godini koja je bolja od 2015.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije