Oglasio se Jasminko Halilović nakon smrti oca Senahida, objavio i termin komemoracije

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Jasminko Halilović nakon smrti oca Senahida, objavio i termin komemoracije
Foto: Privatni album / Senahid Halilović

Jasminko Halilović, sin preminulog Senahida, člana Akademije nauka i umjetnosti BiH, redovnog profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu te autora pravopisa bosanskog jezika na društvenim mrežama oprostio se na društvenim mrežama od svog oca.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"U porukama koje dobijamo opisuju ga kao vrhunskog naučnika, historijsku ličnost, blagog i dobrog čovjeka. Za nas je prije svega bio najbolji Jasminkov babo, Ajdinin tata, Samijina ljubav. U ovim teškim trenucima vaše riječi o njemu pružaju nam utjehu — hvala što dijelite sjećanja na njega.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Komemoracija akademiku Senahidu Haliloviću bit će održana u četvrtak 27. 4. 2023. u 15 sati u Narodnom pozorištu (nisu potrebne pozivnice, svi su dobro došli). Dženaza će biti održana istog dana u 17 sati na Gradskom groblju Bare. Tevhid će biti proučen istog dana u 18:30 sati u Alipašinoj džamiji. Na dženazu i tevhid mogu doći i žene i muškarci.

Zahvalan sam svima koji su uz nas", napisao je Jasminko Halilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije