Nikola Kovač iz Brčkog postao drugi najbolji CS:GO igrač na svijetu

Radiosarajevo.ba
Nikola Kovač iz Brčkog  postao drugi najbolji CS:GO igrač na svijetu
Nikola Niko Kovač (20), mladić iz BiH, drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije.

HLTV je potvrdio da je Nikola Niko Kovač drugi je najbolji igrač na svijetu. Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta.

Naime, Nikolin transfer iz Mousesports u FanZe vrijedio je oko 500.000 dolara.

U fokusu je bila vrijednost transfera, umjesto onoga što bi platili svi timovi na svijetu, iznimnu inteligenciju i nevjerojatnu mehaniku koje ga krase.

NiKo i FaZe Clan prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerojatan pokazao je još u Mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas, kao sastavni dio CS:GO supertima, NiKo i dalje blista.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400.000 dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plaće i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. S 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i  jedna od najsvjetlijih točaka za budućnost CS:GO-a.

Nikola Kovač rođen je 1997. godine u Bosni i Hercegovini, u Brčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije