Naša raja u svijetu: Ramo Begović je junak Dizeldorfa!

Radiosarajevo.ba
Naša raja u svijetu: Ramo Begović je junak Dizeldorfa!
PrtScr / Ramo Begović
Ramu Begovića, 25-godišnjeg mladića iz Jablanice, javnost u Dizeldorfu i njemački mediji slave kao heroja godine.

Naime, Begović je u Dizeldorfu spasio 19-godišnju djevojku Anju koja je pala s devet metara visokog mosta u ledenu rijeku Rajnu.

Kako pišu tamošnji mediji, djevojci je, dok je šetala preko mosta Oberkasseler ispao mobitel – i pokušavajući uhvatiti telefon i djevojka je pala u rijeku. Ramo Begović je tu večer vozio bicikl pored rijeke Rajne i u tom se trenutku našao na mostu Oberkasseler.

Kad je vidio djevojku kako pada u Rajnu, bez razmišljanja je ostavio bicikl i trčući preko, u blizini usidrenog hotel-broda “A-Rose”, skočio u vodu, zgrabivši usput jedan spasilački kolut. U vodi je čvrsto dohvatio djevojku, i stavivši joj spasilački kolut preko glave, spasio ju je od sigurnog davljenja. Nakon 12 minuta borbe s valovima, stigli su vatrogasci i oboje ih izvukli iz hladne vode.

Potpuno pothlađeni, prebačeni su u jednu bolnicu. Ramo Begović u bolnici je stigao u lošem stanju, a ipak je kazao: „Bilo je to refleksno. Morao sam skočiti. Sve je uredu, ljudi, osjećam se dobro.“

Nakon 18 sati, Begović je izašao iz bolnice i otišao je direktno na svoje radno mjesto – radi na recepciji na jednom tamošnjem brodu. I Anja se osjeća dobro.

Njemački mediji ne štede riječi hvale za hrabrog junaka iz Bosne i Hercegovine, a i mi se priključujemo čestitkama za građansku hrabrost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije