Mostarac Mak izdao novi album, na njemu i prerada pjesme Alekse Šantića

Radiosarajevo.ba
Mostarac Mak izdao novi album, na njemu i prerada pjesme Alekse Šantića
Foto: Tajana Roxy Dedić / Mak Kalem

Mostarski kantautor i pjevač Mak Kalem izdao je novi album, odnosno prvi solo album. 

Album je izdat 2019. godine pod nazivom ''Ludus''. Kao i prvi album, Ludus je snimljen u Zagrebu (LEMON PRODUCTION, NLO studio) april/maj 2019. godine. Producent albuma je Srđan Sekulović Skansi.

 ''Ludus'' čini osam pjesama, među kojima je i obrada pjesme Alekse Šantića ''Što te nema''. Mak je uradio prepjev nastojeći što prirodnije adaptirati pjesmu na engleski jezik.

Omaž velikom pjesniku: Mostarac otpjevao "Što te nema" na engleskom

Mostarski kantautor Mak Kalem odao je počast velikom pjesniku svog grada otpjevavši njegovu pjesmu "Što te nema" na engleskom jeziku. Jednu od najvažnijih i najpopularnijih pjesama Alekse Šantića koju je napisao 1897. godine već su otpjevali Jadranka Stojaković, Himzo Polovina, Ibrica Jusić, Branimir Štulić, Mostar Sevdah Reunion, a sada i njegov sugrađanin Mak.

Rođen je 1. januara 1986. godine u Mostaru. Prvi album ''Sapere aude''  je izdao 2014 godine sa band-om Jester's Play. Nakon svirki i promocije prvog albuma na festivalima u regionu, bend je prestao sa radom. Mak nastavlja dalje i piše svoj drugi,

Fotografije koje su korištene za omot i naslovnicu albuma snimila je Tajana Roxy Dedić,poznatija kao Artist At Camera. Vizualni identitet na albumu radili su Ida Dugalić i Mak Kalem.

Album ''Ludus'' dostupan je na oficijelnoj stranici www.makkalem.rocks, te na ostalim digitalnim servisima i online store-ovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije