Massimo: Sarajevski bendovi utjecali su na moje balkansko razmišljanje o muzici

Hajrija Avdić
Massimo: Sarajevski bendovi utjecali su na moje balkansko razmišljanje o muzici
/ Foto: Saša Knežić
"Neka ti plove brodovi morima moje ljubavi, nek' ti moj vjetar svako jedro ispuni..." stihovi su nove pjesme Massima Savića koja je i najava novog albuma poznatog regionalnog muzičara.

"Za singl Neka ti plove brodovi je karakteristično to da smo bazični aranžman odsvirali P' Eggy Martinja i ja, sami. P'Eggy je odsvirao bubnjeve, bas i klavijature, a ja sam radio na gitarama i pozvali smo nekoliko glazbenika koji su odsvirali štrajhove (žičanu sekciju) te smo dobili jednu, prema mom mišljenju, šarmantnu pjesmu koja bi stvarno mogla obilježiti ovo ljeto. Pjesma ima vrlo jaku komunikaciju s ljepotom mora, ljepotom plovidbe i ljubavi", kaže za Radiosarajevo.ba Massimo Savić.

Slušajući o ljubavi, ljepoti, snažnim porukama uz umilne taktove u izvedbi Savića uživa cijela regija. Od grada do grada, od države do države, Massimo pravi odlične i posjećene koncerte.

 Foto: Saša Knežić - Massimo: Na ovom malom području nemoguće ostvariti status nedodirljivostFoto: Saša Knežić

"U Banjoj Luci je bilo posebno dobro. Takvi kontakti s publikom se čak, govoreći i u svjetskim razmjerima, umjetnicima rijetko događaju. Bilo je vidljivo da sam zbog te predivne energije bio posebno dobro raspoložen, spreman i na šalu i autoironiju.

Moram naglasiti da su i Mostar i Banja Luka mjesta gdje se uvijek dogodi predivna energija" poručuje muzičar.

U spomen na Sarajevo kaže da ga veže sjećanje na nekoliko dobrih bendova koji su imali snažan utjecaj na njegovo balkansko razmišljanje o muzici.

Sjećajući se perioda na sceni, od prvog albuma do danas, Massimo ističe:

"Na prvom albumu sam bio netko tko je mislio da mnogo toga zna, a nisam znao ništa. Međutim, upravo to neznanje me je činilo iskrenim u studiju. I ponosan sam na veliku iskrenost prvog albuma. Kasnije sam se kroz život skupljajući znanje, razvijao u dobrom pravcu i sada sam takav kakav jesam."

Skromnost je nešto što se odmah veže uz Massima Savića. Svi koji ga cijene kao umjetnika, nazivaju ga zvijezdom, a kako on reagira na to?

"To volim kada sam na pozornici i kada nastojim pretvoriti jednu običnu ljudsku večer u praznik glazbe, to jest, u praznik vjerovanja mene i cijelog mog benda u to da glazba stvarno oplemenjuje. Ali, inače ne volim baratati takvim terminima jer na ovom malom području našeg djelovanja je naprosto nemoguće ostvariti status nedodirljivosti", poručuje Massimo.

Na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba, Massimo otkriva kako odmara kada stigne izdvojiti vrijeme za sebe.

"Najčešće odmaram uz dobar dokumentarni film i uz Presleyjeve filmove. Presleyjevi igrani filmovi imaju na mene učinak kao kada netko jede čokoladu", kaže Massimo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije