Marko Bošnjak za Radiosarajevo.ba: Najviše se bojim šta će reći Hari

Hajrija Avdić
Marko Bošnjak za Radiosarajevo.ba: Najviše se bojim šta će reći Hari
Radiosarajevo.ba / Pink.rs
On svaki put briljira! On uspije u tri, četiri minute probuditi emocije u cijeloj regiji.

On je Marko Bošnjak, talentirani dječak iz Prozora. 

Iako mnogi misle da se Marko možda upravo sprema za svoje nove nastupe, nakon što je prošao u polufinale, ne, ovaj dječak šeta svojim gradom, druži se s prijateljima... kao i svaki njegov vršnjak.

Za Radiosarajevo.ba, talentirani Marko se javio uoči prvog polufinala, koje je za dva dana. Kaže, zna već kako će to sve izgledati. 

"Za savjet se ponekad obratim profesorici Moni Jarak, te nastavim vježbati u svom kutku. U Beogradu, pred nastup, profesionalci odluče da li je to uredu, te nas savjetuju kako da što bolji budemo", govori Marko Bošnjak. 

Na prvu audiciju se prijavio sam, a ispričao nam je kako je to saopćio roditeljima:

"Rekao sam mami, mama ja sam napravio nešto. Kao i svi roditelji, pomislili su da nisam nešto zapalio, razbio... Kad sam joj rekao da sam se prijavio na Pinkove zvezdice, došli smo na ideju da ujak ide sa mnom na audiciju u Sarajevu, nakon čega je uslijedio i još jedan krug u Beogradu." 

Tako je sve počelo, a Markov ujak je i danas njegova najveća podrška, ali i neko ko ne dozvoljava da jedan show oduzme njegovo djetinjstvo, te pušta da odluke donosi sam dječak. 

"Gledao sam prošlogodišnju sezonu Pinkovih zvezdica, i oduševilo me. Krao sam svaki trenutak, i zamišljao i sebe na istoj sceni. No, to nije moj prvi susret sa scenom. Počeo sam pjevati u crkvenom zboru. Tako su prepoznali moj talent. Učestovao sam na dječijim festivalima, gdje sam i tada imao podršku publike, koja je prepoznala moj talent", priča divni dječak.

Današnje pripreme za nastup se ne razlikuju mnogo od pripremama za prvu emisiju, a uprava ta je dječaku ostala kao najdraža.

"Posebno sam ponosan na svoj prvi nastup. Nikada ga neću zaboraviti jer je potvrdio moje želje da se pojavim u ovoj emisiji. Kada sam roditeljima rekao da sam se prijavio, samo sam razmišljao da li ću opravdati to", govori dječak.

Plan je kada završi finale nastaviti se muzički obrazovati. 

"Volim ovaj šou, svoje drugove i drugarice s kojim se takmičim. Nisam opterećen pobjedom. No, pritisak je ogroman. Koliko god pokušavao da se ništa ne mijenja, moj život se promijenio, recimo i kada šetam drugim gradovima, Mostarom, Sarajevom... mnogi me zaustave i žele da se fotografiraju, porazgovaraju", ističe Bošnjak.

Najviše voli pjevati i slušati strane izvođače, ali ipak, među uzorima se nalaze i Hari Varešanović, Dino Merlin...

"Imam jedan čudan oblik treme pred svaki nastup. Uvijek mi je bitno šta će mi reći svaki član žirija. Najviše se bojim šta će Hari Varešanović. Njihove sve komentare doživljavam kao želju da mi pomognu. Nemam velikog straha, ali nadam se da razumijete kako je izaći pred ljudi koji su već ostvarili velike karijere", govori za Radiosarajevo.ba Marko Bošnjak.

Superfinale 4. jula

Nakon ovog nastupa u petak, 24. juna, slijedi još jedno polufinale za sedam dana, a onda superfinale 4. jula. Marko Bošnjak treba podršku svojih fanova!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije