Laka na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Laka na Radio Sarajevu

U subotu, 3. septembra, na igralištu Metalac bit će održan koncert Lake i njegovog pratećeg benda. Koncert se organizira pod sloganom "Svaki školarac neka dođe na Metalac!" a u povodu početka nove školske godine.

Povodom ovog koncerta, Laka je gostovao u programu RadijoSarajeva. Na pitanje da li je koncert samo za školarce ili i one starije, Laka je rekao:

"To je bilo fore radi, pa su se roditelji naljutili, onda sam ja dodao da svi mogu doći. Koncert nije samo za odlične učenike, mogu doći i vrlodobri, a ja sam im najbolji primjer. Ja sam propadao u srednjoj školi, pa vidi u šta sam izrastao. Prošli koncert smo svirali za kraj školske godine, a ovaj je za početak. Još nam je ostalo polugodište".

Iako na muzičkoj sceni prisutan od kraja devedesetih, nakon brojnih koncerata održanih po Bosni i Hercegovini i inostranstvu, ovo će biti prvi Lakin samostalni koncert u Sarajevu, iako on kaže da nije samostalni, već da će tu biti i bend te organizatori i redari.

Laka je već ranije najavio da će svirati cijeli svoj opus, a ako stigne da završi i novu pjesmu, da će svirati i nju.

"Lela baš jutros kaže 'Jesu dosadila ova dva spota, daj da se napravi i treći'. Rek'o sam joj 'Šuti vidjet ćemo, ne znaš nikad šta te čeka u životu'. Na koncertu sam trebao predstaviti i jednu novu pjesmu oko koje sam se natezao ovih dana, ne bih li je riješio, ali od stresa pred koncert nisam stigao da je završim. Možda jedino da je odzviždim“, rekao je Laka o novim spotovima i pjesmama za RadioSarajevo.

Na pitanje koliko je do sada koncerata odsvirao sa bendom, rekao je: „Ne znam, ali nam je poslije Eurovizije utanjilo. Dobro su meni onda rekli ljudi: 'sad iskoristi sve što možeš', a ja budala. Isto k'o kad bi Džeko večeras promašio ispred gola i više nikad ne dođe ispred gola".

Također ispričao je i kako je bilo i čudnih situacija na koncertima: "U Rijeci sam dobio donje rublje, prvi put sam dobio svoj grudnjak. Bacila mi neka Ana, poslije sam je i sreo. Kaže: Znaš ti čiji je ono grudnjak?'“, rekao je Laka za RadioSarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije