John Major: Smrt princa Phillipa mogla bi ponovo ujediniti kraljevsku porodicu

1
Radiosarajevo.ba
John Major: Smrt princa Phillipa mogla bi ponovo ujediniti kraljevsku porodicu
Foto: EPA / Bivši britanski premijer

Smrt princa Phillipa idealna je prilika za izlječenje kraljevskih raskola, kazao je to bivši britanski premijer John Major.

Njegovi komentari stigli su kad se princ Harry pripremao za let iz Kalifornije u Veliku Britaniju na djedovu sahranu, gdje će se prvi put vidjeti s porodicom nakon što su on i Meghan, njegova supruga, otkrili detalje o svojoj porodici u intervjuu s Oprah Winfrey.

"Probleme i raskol koji se desio je bolje završiti što je brže moguće, a njihove zajedničke emocije i zajednička tuga u ovom trenutku zbog smrti njihovog djeda će im u tome pomoći", rekao je Major za BBC-jev The Andrew Marr Show.

Njegove su primjedbe uslijedile nakon što je kardinal Vincent Nichols izjavio da također misli da bi smrt princa Phillipa ponovo mogla ujediniti kraljevsku porodicu.

"Mnogo se porodica okupi i prebrodi napetost i narušene odnose tokom sahrane, nešto ih vrlo duboko opet ujedi, to bi se moglo desiti i ovoj porodici, siguran sam", kazao je Nicholas, piše Guardian.

Major je također rekao da se nada da će kraljica dobiti vremena i prostora za tugovanje u privatnosti nakon smrti njenog muža.

"Znam da je ona monarh, znam da ima odgovornosti, ali stekla je pravo da ima period privatnosti u kojem može tugovati sa svojom porodicom. Mislim da je to nešto što dugujemo kraljici ", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije