Jasna Duraković o borbi s koronom: Preživjeh ovu pogan, ne igrajte se ljudi...

4
Radiosarajevo.ba
Jasna Duraković o borbi s koronom: Preživjeh ovu pogan, ne igrajte se ljudi...
FOTO: Facebook / Jasna Duraković

Jasna Duraković, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i univerzitetska profesorica putem društvenih mreža opisala je iskustvo s koronavirusom, kojim je bila zaražena. 

"Preživjeh ovu pogan, hvala Bogu. Iako sam imala lakšu kliničku sliku, uvjerila sam se da ovo nije nimalo bezazlena bolest. I moj savjet svima vama, ako i vas zadesi, je da se ne trebate igrati, praviti pametni tako što glumite ljekare i propisujete sami sebi neke neadekvatne terapije ili izmišljate neke alternativne metode liječenja. Ne igrajte se ljudi nego budite odgovorni i prema sebi i prema drugima i pojavom prvih simptoma povucite se u izolaciju, drugi dan se testirajte, a čim dobijete rezultat počnite s terapijom koju vam ljekari propišu", napisala je na Facebooku.

Preporučila je konsultacije sa stručnjacima. 

"Ne izigravajte pametnjakoviće, koji misle da s limunom i bijelim lukom sve tegobe korone mogu otkloniti. Grdno se varate ako mislite da je to obična prehlada. Neki su sretni pa prođu gotovo bez ikakvih simptoma i tegoba, drugi pak završe jako loše ili ne prežive. Toliko rapidno se bolest širi, da u roku od nekoliko sati zna zahvatiti oba plućna krila i onda ide pogoršanje, problemi s disanjem, a vi se pitate zašto, pa jer ste čekali predugo, dvoumili se da li da pijete antibiotike, ili ne... Neće vas ubiti dvije kutije antibiotika već vlastito neodgovorno ponašanje, napisala je Duraković. 

Dodala je da je retna i počašćena što je okružena divnim ljudima, koji su joj bili pri ruci za sve što je trebalo u ovoj bolesti.

"Prijatelji se u nevolji prepoznaju. Hvala im na nesebičnoj podršci, pozivima i donošenju lijekova i namirnica. Čuvajte se koliko možete i budite odgovorni. Ostajte mi dobrog zdravlja i dobrog raspoloženja, a ako na ulici sretnem neke od vas dragih ljudi, od srca ću da vas zagrlim. Sad to mogu", zaključila je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije