Istina za Vedrana! (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Istina za Vedrana! (FOTO)
Pres-konferencija (Foto: Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana vanredna pres konferencija povodom obilježavanja godišnjice smrti Vedrana Puljića. Vedran, navijač Sarajeva, je, podsjetimo, ubijen u neredima pred utakmicu fudbalsku Široki Brijeg - Sarajevo.

Prisutnim novinarima su se obratili Vlastimir Mijović, član upravnog odbora FK Sarajevo, Zijad Blekić, predsjednik kluba i Igor Puljić, Vedranov brat.

"Mi smo došli prije 100 dana i otada smo obavili nekoliko razgovora sa policijom o ovom slučaju. Radimo sve što možemo da saznamo šta se desilo. Razmišljamo novim koracima. Istančano nam je povjerenje u pravosudne organe i moguće je da ćemo tražiti nezavisnu istragu." rekao je Blekić.


Zijad Blekić (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Vedranov brat Igor kazao je kako su i on i njegova majka frustrirani činjenicom da se još uvijek ništa ne zna o ubistvu njegovog brata.

"Hoćemo da saznamo ko je ubica, motiv i razlog ubistva. Nemamo povjerenja u pravosudne organe, nisu ništa uradili i mislim da će tako i ostati. Svaki naš poziv u tužilaštvo u upravu policije ZHK završi riječima da je istraga u toku ili da nema tužiteljice", kazao je on.

Vlastimir Mijović je izrazio nezadovoljstvom radom organa vlasti i ponovio već poznati zajednički stav UO i UNFKS-a da zahtjevaju hapšenje odgovornog za ubistvo Vedrana Puljića.

Vedran Puljić je dobio i svoj kutak u prostorijama kluba na "najfrekventnijem mjestu u prostorijama kluba", kako je rekao Mijović.

Vedranov kuta u prostorijama kluba (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Jutros je glavni grad osvanuo izlijepljen plakatima putem kojih se traži "istina za Vedrana". Prenosimo dopis koji smo dobili iz Udruženja navijača FK Sarajeva i poziv za obilježavanje godišnjice smrti Vedrana Puljića

Udruženje navijača fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) pozvalo je sve članove, simpatizere FK Sarajevo i ostale građane Sarajeva da svojim dolaskom na gradsko groblje Bare obilježe prvu godišnjicu smrti navijača Vedrana Puljića, koji je brutalno ubijem metkom iz pištolja 4. oktobra 2009. godine.

UNFKS obavještava javnost da će okupljanje pred polazak na Vedranov grob biti održano u ponedjeljak u 16.00 sati ispred sjeverne tribine stadiona Koševo. U 16.30 sati organizovana kolona uputit će se prema groblju Bare, gdje će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća biti odata počast pokojnom Vedranu.



Plakat su svuda po gradu (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

UNFKS je pozvao sve učesnike kolone da se ponašaju dostojanstveno kako i priliči takvom događaju.

"Ovim putem UNFKS i navijači FK Sarajevo još jednom od nadležnih institucija zahtjevaju okončanje istrage i izvođenje pred lice pravde osoba koje su ubile Puljića i ranile još šest navijača FK Sarajevo tokom nereda u Širokom Brijegu", stoji u saopćenju.


Igor Puljić (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Vezano:

Šta se desilo u Širokom Brijegu? (VIDEO)
Protesti navijača Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića

Poginuo navijač F.K. Sarajevo

denis, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije