Iskreni Gojer nudi usluge Čoviću i Dodiku

Radiosarajevo.ba
Iskreni Gojer nudi usluge Čoviću i Dodiku


Gradimir Gojer je pozorišni reditelj, pisac, političar, ponosni vlasnik tri fakultetske diplome. Gradimir Gojer je javna ličnost sklona skandaloznim i patetičnim izjavama.

Od rata naovamo bio je direktor Kamernog teatra i Narodnog pozorišta, dva najvažnija pozorišta u Sarajevu.

Gradimir Gojer bio je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Bio je i dogradonačelnik Sarajeva. I zastupnik u Parlamentu Federacije BiH. I predsjednik Društva pisaca BiH.

Treba napomenuti i da je obnašao dužnost člana Upravnog odbora Likovne akademije u Sarajevu, te predsjednika Upravnog odbora JU Narodno pozorište Tuzla. Također, obnašao je i dužnost predsjednika Društva bosanskohercegovačko-njemačkog prijateljstva, kao i predsjednika Upravnog odbora RTV BiH, što sve stoji u Gojerovoj zvaničnoj biografiji. Uz to godinama sjedi i u upravi fudbalskog kluba Željezničar.

Bio je dopredsjednik SDP BiH, član Glavnog odbora SDP BiH, predsjednik Gradskog odbora iste stranke, kao i predsjednik Savjeta za kulturu i umjetnost Glavnog odbora SDP BiH. Danas je gradski i opštinski vijećnik ispred Stranke za BiH.

Gradimir Gojer je uglavnom obnašao više političkih i javnih funkcija istovremeno. Jednom je zbog toga morao platiti i kaznu od 4.000 KM Centralnoj izbornoj komisiji, jer je Gradsko vijeće, čiji je vijećnik, sklapalo poslove veće od 50.000 KM sa Društvom pisaca na čijem je čelu bio Gojer.

Nedavno mu je istekao mandat direktora Narodnog pozorišta. Otkad, otprilike, počinju Gojerova otkrovenja: Sarajevo je bošnjački grad u kojem se sistematski progoni katolike, Federacija je bošnjački entitet... U Gojerovim izjavama ima i istine, ali je on posljednja osoba koja bi imala pravo izricati ih. Jer je bio dio svih onih struktura, sdaovskih, sbihovskih, sdpovskih... koje su doprinosile onome čemu se Gojer danas patetično čudi.

U svom posljednjem intervjuu, datom Večernjom listu, Gojer je, svjesno ili ne, otvoreno priznao svoj modus operandi.

„Osobno se bojim i za sebe. Naime, ja sam trenutno čovjek bez posla, s tri završena fakulteta i otvoreno kažem da ću svoje usluge ponuditi i Čoviću i Dodiku, jer ovdje nemam što jesti“, kaže Gojer, prethodno apokaliptično predviđajući palestinske sudbine Hrvata i Bošnjaka u BiH.

Gojer je svih ovih godina nudio usluge, koje su političke partije objeručke prihvaćale, tražeći uvijek lojalnog Hrvata da popunjava etničke kvote u strukturama vlasti. Istrošenom i kompromitiranom Gojeru, danas, kada SDA i SDP osvježavaju liste ponuđača usluga, ostaje samo javno ponuditi svoje usluge. Nakon svih ovih godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije