Isidora Mandić: Kako sam snimila film o rukometnim Zmajevima

J. Ć.
Isidora Mandić: Kako sam snimila film o rukometnim Zmajevima
Foto: Privatni album / Isidora Mandić

Ovo je pričao o jednoj reprezentaciji, priča o grupi prijatelja koja je uprkos svim preprekama uspjela da ostvari svoj cilj. Priča koja nije bila lagana i priča za koju se na momente činilo da nikada neće biti ispričana....

Prvi put sa BiH na EURO je kratki film koji govori o historijskom plasmanu naše rukometne reprezentacije na smotru najboljih evropskih selekcija.

Autorica filma, koji je u ponedjeljak premijerno prikazan, jeste mlada Isidora Mandić, učenica drugog razreda IBMYP programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo - u sklopu kojeg je svaki učenik dužan uraditi svoj Personal Projekat. 

Učenica Druge gimnazije iz Sarajeva snimila film o bh. rukometašima

Tako se Isidora odlučila za promociju rukometa među mladima i, kako kaže, generalno ljudima u BiH.

„Imala sam priliku i čast upoznati naše rukometne Zmajeve i postali smo jako dobri prijatelji. Kroz druženje s njima vidjela sam koliko oni zapravo imaju problema i baš zbog toga sam se odlučila za ovaj kratki film o njima, a s ciljem da moji vršnjaci, ali i ostali saznaju s kakvim se sve problemima suočavaju“, govori za portal Radiosarajevo.ba Isidora Mandić.

Isidora Mandić - undefinedFoto: Privatni album: Isidora Mandić s rukometnim Zmajevima

Oni nisu samo uspjeli ispisati historiju Bosne i Hercegovine već su ispunili svoje snove i postali jedina reprezentacija s nastupima kako na Svjetskom tako i na Europskom prvenstvu, kazuje naratorica filma Lejla Omeragić - Ćatić.

Snimanje filma, kako nam priča Isidora, počelo je u decembru prošle godine kada je naša rukometna reprezentacija došla na pripreme.

„Proces je trajao nekoliko mjeseci, a snimanje je počelo kada su došli na pripreme u decembru prošle godine, dok je montaža urađena u januaru", pojasnila Mandić. 

I kako rekoše u svom kratkom filmu pod nazivom Prvi put sa BiH na EURO, pored tri poraza na Europskom prvenstvu u najtežoj grupi s Norveškom, Francuskom i Portugalom, naši momci nisu razočarali dokazavši da im je mjesto na velikoj sceni, uz najveće!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije