Irfan Redžović, Dubioza kolektiv i veseli Slovenci

Radiosarajevo.ba
Irfan Redžović, Dubioza kolektiv i veseli Slovenci
dubuiza_thumb.jpg
Foto: Irfan Redžović


Dubioza kolektiv održali su prethodni vikend niz veoma uspješnih koncerata u Sloveniji. Ispunjene dvorane i užarena atmosfera među publikom dokaz su da ovaj sarajevsko-zenički bend uživa veliku popularnost u regiji. Razgrabljene karte za ove nastupe govore o rastućoj popularnosti benda i ljubljanska Kino Šiška, Lokalpatriot u Novom Mestu i mariborski ŠTUK su bili premali da prime sve zainteresirane za ove nastupe.

Turneju je pratio umjetnik fotografije Irfan Redžović čijih tridesetak odabranih radova predstavljamo u našoj foto-galeriji. Svojom kamerom zabilježio je zanimljive detalje, emocije i ugođaj koji je vladao na sceni i ispred nje.  Foto-galeriju pogledajte ovdje

Ovom mini turnejom se polako privodi kraju promocija albuma "Firma Ilegal", koji je ove godine napravio veliki uspjeh u regiji, a osim bosanskohercegovačkog izdanja za izdavačku kuću Ekipa, album je izdat i u Hrvatskoj i Sloveniji za Menart Records, te u Srbiji za PGPRTS.

Ovu koncertnu sezonu u kojoj je odsvirano više od 50 koncerata Dubioza kolektiv će završiti decembarskim koncertima u Rijeci, Splitu, Karlovcu, Zenici, Celju i Mostaru te nastupom u Dubrovniku 02. januara 2010.

Bend trenutno radi na novim pjesmama koje bi trebale biti objavljene na proljeće 2010.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije