Hanka Paldum se emotivnom porukom oprostila od bivšeg supruga: 'Otišao je najveći muzički producent'

4
Radiosarajevo.ba
Hanka Paldum se emotivnom porukom oprostila od bivšeg supruga: 'Otišao je najveći muzički producent'
Foto: Dnevnik.hr / Hanka Paldum

Bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum oprostila se od svog bivšeg supruga Muradifa Brkića Mufte koji je preminuo u nedjelju, 26. maja, u 76. godini.

On je prije pet godina imao moždani udar te se nikada nije u potpunosti oporavio.

"Nakon teške bolesti i borbe za opravak od posljedica moždanog udara, danas nas je napustio profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor Sarajevo-diska !

Dan D u Mostaru: Hoće li Vijeće ministara usvojiti budžet?

Dan D u Mostaru: Hoće li Vijeće ministara usvojiti budžet?

Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari sabur, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je na dunjaluku posijao! Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosankohercegovačkoj muzičkoj sceni. Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavalac muzičkih prilika ovih prostora.

Učio je od naboljih jugoslovenskih diskografa i producenata, koji su nakon izvjesnog vremena i sami priznali, da ih je sve nadmašio i ukazujući mu najveće poštovanje! Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima, koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja!

Neka mu njegova duša pronađe najljepše mjesto u Dženetu u okrilju Allahove milosti!", napisala je Hanka Paldum u objavi na Instagramu.

Više o Muradifu Brkiću pročitajte na našem portalu - OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije