Emir & Frozen Camels na Turkoviziji sa pjesmom 'Ters bosanka'

Radiosarajevo.ba
Emir & Frozen Camels na Turkoviziji sa pjesmom 'Ters bosanka'

Za samo nekoliko dana bh. rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) će bh. javnosti promovisati pjesmu s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u decembru na muzičkom takmičenju 'Turkovizyon 2013' u turskom glavnom gradu kulture Eksišehiru.

Radi se o pjesmi vrlo originalnog imena 'Ters Bosanka', čiji tekst i muziku potpisuje lider EFC benda Emir Bukovica, dok aranžman dijeli trio Emir Bukovica, Mahir Sarihodžić i Borjan Milošević. Pjesma je snimljena u studiju Long Play u Sarajevu.

Kao gost u pjesmi i pravo malo iznenađenje za sve ljubitelje muzike, pojavljuje se odlični bh. pjevač Mirza Šoljanin koji će zajedno sa EFC bendom izvesti ovu pjesmu i na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji. 

''Pjesma 'Ters Bosanka' je nepretenciozna, vesela i moderna rock pjesma koja već sa prvim taktovima poziva na ples, a koja stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC muzičkog potpisa'', kažu 

Promocija 'Ters Bosanke' će se desiti u organizaciji Hayat televizije koja je oficijelni predstavnik Bosne i Hercegovine za Turkvizyon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije