Ekskluzivni intervju s Robertom De Nirom

Radiosarajevo.ba
Ekskluzivni intervju s Robertom De Nirom
Holivudski velikan Robert De Niro posjetio je glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi primio Počasno srce Sarajeva za životno djelo i otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival.

Svoj boravak u Sarajevu De Niro je iskoristio kako bi posjetio mjesta koja je želio, te je od ponuđenih 10 lokacija odabrao da posjeti Jevrejsko groblje, Zlatište i Tunel spasa - ključna mjesta za opsadu Sarajeva.

Posljednji dan svog boravka u Sarajevu, poznati glumac govorio je pred festivalskom publikom i predstavnicima medija u Narodnom pozorištu o svojoj karijeri, nakon čega se odlučio prošetati srcem Sarajeva - Baščaršijom i kupiti par suvenira.

Za oficijelnu festivalsku TV, ovaj velikan dao je ekskluzivni intervju u kojem govori kako je opsadu Sarajeva gledao na televiziji, kako je vidio fotografije u novinama, ali kako je želio doći da vidi Sarajevo ipak. 

Cijeli intervju možete pogledati u videu:

Holivudski glumac Robert De Niro, koji je posjetio Sarajevo proteklog vikenda, rekao je da misli da je Donald Trump 'totalno lud'.

De Niro je to rekao uporedivši Trumpa sa ulogom mentalno bolesnog lika kojeg je glumac igrao u legendarnom filmu "Taksista", a čijim je paralelnim projekcijama otvoren ovogodišnji Sarajevo Film Festival, piše Daily Mail

U Narodnom pozorištu Sarajevo u subotu je bila organizirana kafa sa poznatim glumcem, na kojoj je De Niro govorio o svojoj karijeri pred festivalskom publikom i predstavnicima medijima, kada ga je moderator Mike Goodridge upitao da govori o liku Travisa Biciklea.  

Za portret depresivnog veterana koji postane opsjednut kampanjom i pokušava se kandidirati za predsjednika, De Niro je bio nominiran za Oscara. Ali De Niro nije uporedio lik Charlesa Palantinea sa Trumpom - nego Travisa Biciklea. 

"Ono što on govori je totalno ludo, suludo", rekao je za republikanskog kandidata Robert De Niro.  "Stvari koje ne bi trebao... on je totalno lud!"

Glumac je također napravio poređenje, kako se na kraju filma Travis vraća svojim taksijem nakon neuspješnog pokušaja atentata. 

'Jedna od stvari koje su za mene ironične na kraju je da se on vraća na kraju taksijem i slavi, što je i danas relevantno", rekao je glumac. 'Ljudi poput Trumpa ne bi trebali biti gdje jesu. Nek nam je Bog na pomoći.'

Nakon ove rečenice, De Niro je dočekan sa ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Glumac je također naveo da su na početku kampanje mediji dali prevelik publicitet Trumpu, a sad ga pokušavaju potisnuti.

"Konačno mu govore: Daj, Donalde, ovo je presmiješno, ludo, bezumno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije