Edo Mulahalilović - kompozitor, tekstopisac i producent (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Edo Mulahalilović - kompozitor, tekstopisac i producent (VIDEO)

Edo Mulahalilović

Kompozitor Edo Mulahalilović je obolio od teškog oblika raka, zbog čega je pokrenuta akcija Zajedno za život! koja ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za Edino liječenje.

Kako bi obezbijedili inansijsku podršku za svog prijatelja, Dino Merlin, Plavi orkestar, Bombaj štampa i Letu štuke će bez naknade nastupiti na koncertu koji će biti održan u 6. februara u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Edo Mulahalilović sarajevski kompozitor, tekstopisac i producent rođen je u Sarajevu, 23. marta 1964.

Muzičku karijeru počeo je još kao dječak i nagrađivan je na takmičenjima učenika muzičkih škola širom bivše Jugoslavije. U trinaestoj godini je imao prvi solistički koncert na klasičnoj gitari koju je učio u klasi prof. Vjekoslava Andreea.

U ljeto 1983. zajedno sa Pjerom Žalicom i Izudinom Kolečićem osniva grupu Baobab u kojoj je pjevao i svirao gitaru. Ista trojka 1985. zajedno sa Hajrudinom Varešanovićem osniva grupu Hari Mata Hari gdje je bio autor većine pjesama.

Eurosong 1994.

1991., sa bratom Adijem, objavljuje svoj prvi samostalni album Jedna je pjesma cijeloga života, ali rat sprječava širu promociju i turneju. Sa bratom radi i kompoziciju Ostani kraj mene koja je 1994. u Dublinu na Eurosongu predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Kao kompozitor i producent je u Finskoj, u periodu od 1996. do 2002., snimio dvadesetak albuma sa raznim skandinavskim izvođačima.

Edo je član GRAMEX-a i TEOSTO-a, a trenutno živi i radi u Sarajevu gdje ima svoj vlastiti studio i produkciju.

Do Re Mi Fa Show

Jedan od Edinih novijih projekata je Do Re Mi Fa Show, animirano-igrana muzičko, zabavno, obrazovna serija od 17 epizoda, čiji je cilj da na pozitivan, human i zabavan način promovira umjetnost, kulturu, posao, zdravlje, moral i etiku među djecom, ali i među teenagerima i odraslima. Naziv serije, kao i imena likova korespondiraju sa notama solmizacije što daje univerzalan karakter i komunikaciju sa najširom publikom. Seriju je osmislio i producirao zajedno sa bratom Adijem, a najavni spot serije - Filmadžije otvorio je dječiji program SFF-a 2008. i pokupio ovacije male raje.

Zetra, 6. februara

Svi koji žele pomoći kako bi ovaj vrsni muzičar dobio potrebno liječenje, pozivaju se da dođu na Zetru 6. februara. Cijena ulaznice je 15 KM, a kompletan prihod od koncerta namijenjen je liječenju. Treba li napomenuti da su se svi muzičari i djelatnici u organizaciji ovog koncerta odrekli bilo kakvog honorara. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=ghsLWGUsm3E


http://www.youtube.com/watch?v=CCrT4OuNs50




radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije