Dvorana na Grbavici nosti će ime Gorana Čengića

Radiosarajevo.ba
Dvorana na Grbavici nosti će ime Gorana Čengića
Ilustracija

Nova sportska dvorana koja će biti izgrađena na Grbavici nosti će ime Gorana Čengića, sportisti koji je ubijen tokom agresije na našu zemlju.

Podsjetimo, ugovor o izgradnji treće po veličini dvorane u Sarajevu potpisan je prošli četvrtak. Istog dana je Bosni i Hercegovini izručen zločinac Veselin Vlahović Batko, koji je 1992. godine, po izjavama mnogih svjedoka, oduzeo život ovom sportisti koji je pokušao da spasi svog komšiju.

U izgradnji treća najveća sportska dvorana u Sarajevu (FOTO)

Goran Čengić je bio istaknuti član Rukometnog kluba Bosna sa kojom je 17. godina osvojio Kup Jugoslavije 1963. godine. Nastupao je još za Crvenu Zvezdu.

Inicijativa da ova dvorana dobije ime po ubijenom rukometašu sarajevske Bosne stara je više od godinu dana, a podložio je načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo.

"Mislim da neće biti nikakvih prepreka da se dvorana nazove po Goranu Čengiću. To bi bilo nešto najnormalnije, Goran je dijete Grbavice i najmanje što možemo uraditi, jeste dvoranu koja će promovirati sport nazvati po čovjeku koji je bio istinski sportista", kaže Koldžo za Oslobođenje.

Ostaje samo da općinski vijećnici podrže ovu inicijativu.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije