Đuro u filmu 'Leaves of the tree' sa Assanteom, Robertsom i Castelluccijem

Radiosarajevo.ba
Đuro u filmu 'Leaves of the tree' sa Assanteom, Robertsom i Castelluccijem

Branko Đurić Đuro nedavno je u Italiji završio snimanje kadrova za američki film Leaves Of The Tree, koji režira Ante Novaković. U ovom filmskom ostvarenju zajedno s njim glumi i njegova supruga Tanja Ribič-Đurić, a odličnu ekipu čine svjetski poznati glumci Armand Assant, Eric Roberts, Federico Castelluccio i Sean Young. 

"Spojili smo ugodno s korisnim. Snimali smo deset dana na Siciliji, ali i uživali u ljepotama ovog dijela Italije. Leaves Of The Tree je američki film koji režira Ante Novaković. On je naše gore list. Novaković je rođen i odrastao u Bronksu, ali korijene vuče iz Hrvatske", kaže popularni Đuro, piše Avaz.ba

Poznatom glumcu, reditelju i muzičaru posebno je drago što je ponovo sarađivao s Assanteom. 

"On je moj stari drug. Glumili smo zajedno u nekoliko filmova i dobro se slažemo. Inače, u ovom ostvarenju Ante Novakovića glumim oca glavnog junaka, koji se rodi na Siciliji, a odraste i život provede u Engleskoj. Više detalja ne smijem reći zbog ugovora", kaže Đurić. 

Harizmatični Sarajlija autor je TV serije Naša mala klinika te filmova Kajmak i marmelada, Traktor, ljubav i rokenrol, a već duže vrijeme priprema nove projekte. 

"U ovo vrijeme teško je raditi velike projekte. Uporedo pripremam dva filma, a koji ću prvo snimiti, još nisam siguran", kaže popularni Đuro.

Ljubav prema muzici

Đurina velika ljubav je i muzika tako da se raduje svakom nastupu Bombaj štampe, čiji je osnivač zajedno sa prijateljem Nedimom Babovićem

"Volio bih da imam više vremena da možemo nastupati. Ali, jednostavno, sada je drugačija situacija. U petak smo svirali u klubu Cinemas. Bilo je odlično. Drago mi je da sam sreo Vučka. Ponovo ćemo u Sarajevu svirati krajem maja na Beer Festivalu, a potom i u Mostaru",  kaže Đuro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije