Hrvatska glumica Doris Pinčić: Volim prirodnost i humor bh. naroda

Hajrija Avdić
Hrvatska glumica Doris Pinčić: Volim prirodnost i humor bh. naroda
/ Doris Pinčić/ RTL Televizija
Na spomen imena Doris Pinčić Rogoznice, hrvatske glumice i voditeljice, u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji odmah se pomisli na ime - Lara.

Larin izbor  je jedna od najpopularnijih hrvatskih serija u regiji u posljednjih nekoliko godina, a glavna glumica Doris, zauvijek ostaje Lara.

Uvijek nasmijanoj glumici Doris to nimalo ne smeta, i kako za Radiosarajevo.ba kaže, glumce uloge uvijek obilježe.

"Lara je lik s kojim sam živjela gotovo tri godine i raduje me da ju je široko pučanstvo u regiji prihvatilo tako dobro. Otkrit ću vam - mnogo njih se ipak šokira kad vidi koliko smo nas dvije zapravo različite", kaže nam Doris.

Gledatelji u BiH je u posljednje vrijeme najčešće mogu gledati na televizijskim emisijama na RTL-u, među kojim je i kulinarski show 3,2,1 - kuhaj. Glumica nam kaže da i ona jako voli kuhati, te da joj je zato ovakav tip emisija apsolutno savršen.

A šta to Doris Pinčić Rogoznica novo sprema, van voditeljske uloge?

"Radim mnogo i hvala Bogu na tome. Radim na Narodnom radiju uz kolegu Hrvoja Kečkeša jutarnji program, pripremam nekoliko novih projekata na televiziji, ali razmišljam i o tome da je vrijeme da prihvatim i neke nove uloge u serijama", poručuje Doris.

S brojnim bh. kolegama Doris je surađivala, te bi voljela nastaviti, jer, kaže, ima nešto posebno što na bh. sceni.

"Volim vaš smisao za humor, opuštenost i prirodnost koju kao narod imate. Bh. narod oduvijek kroz povijest živi teško, ali unatoč tome nikad niste izgubili duh i smisao za život. Možete biti ponosni", poručuje nam hrvatska glumica.

Kaže da na spomen Sarajeva svi pomisle na ćevape, i slaže se da je to sigurno jedna od stvari koja nas sve povezuje, ali, kako ističe, Sarajevo je mnogo više od toga.

"Više puta sam posjetila Sarajevo, najdojmljivije su mi uspomene sa Sarajevo Film Festivala, kad sam bila u Talent Campusu. Tamo sam naučila neke sjajne lekcije za cijeli život, doslovno", prisjeća se glumica.

Doris s porodicom - LEKT. Hrvatska glumica Doris Pinčić: Volim prirodnost i humor bh. naroda

FOTO: Facebook: Doris s porodicom

Kada pobjegne od kamera i reflektora, glumica uživa uz sretnu porodicu, svoga supruga i sina. 

"Jako sam ponosna na moju obitelj i za mene je to apsolutni životni prioritet. Sve što radim, radim za njih i u dogovoru s njima. Slobodno vrijeme uglavnom provodimo zajedno", kaže nam Doris na kraju razgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije