Danas sahrana Borisa Jovanovića: Dobri duh bh. novinarstva

0
F. V.
Danas sahrana Borisa Jovanovića: Dobri duh bh. novinarstva
Foto: Facebook / Sjećanje na Borisa Jovanovića

Na sarajevskom groblju Vlakovo danas će u 12.30 sati biti obavljen posljednji ispraćaj sarajevskog novinara Borisa Jovanovića, koji je preminuo 23. juna u 58. godini.

Sveta misa zadušnica služit će se nakon ukopa u crkvi „Presvetog Trojstva“ u Novom Sarajevu.

Vijest o preranoj smrti Jovanovića potresla je brojne njegove kolege i prijatelje u Sarajevu, ali i širom BiH, koji su se Bokija opraštaju na društvenim mrežama.

Objavljen je izvještaj vojnog povjerenika: Kakvo je stanje u Oružanim snagama BiH?

Objavljen je izvještaj vojnog povjerenika: Kakvo je stanje u Oružanim snagama BiH?

Najveći dio svoje novinarske karijere Jovanović proveo je u sarajevskim „Večernjim novinama“, kasnije „Jutarnjim novinama.“ Sarađivao je sa banjalučkim „Nezavisnim novinama“ i sarajevskim „Max magazinom“. Osim u novinarskim vodama, Boris je bio talentiran i muzičar, kompozitor.

Sjećanje na Borisa Jovanovića
Foto: Facebook: Sjećanje na Borisa Jovanovića

Na društvenim mrežama dirljivim porukama od Jovanovića, čije srce nije izdržalo operaciju za koju se pripremao, opraštaju se njegove kolege novinari i prijatelji, među kojima: Emela Burdžović, Zlatko Vukmirović, Tanja Đurović, Fedžad Forto, Nermin Bise, Vanja Iličić, Zdenko Rerig, Ruždija Adžović, Velid Mehmedović, Almedin Šišić i drugi.

“Još uvijek sam u šoku zbog spoznaje da te više nema. Boris Jovanović, kolega, drug, brat, veliko srce od čovjeka.... Plačem, jecam jer bio si mi poput najrođenijeg… Moj Bocky, kako je ovo sve ispalo nenadano, a imali smo malih milion planova. Shrvan sam i šokiran. Nikad nećeš biti zaboravljen i živjet ćeš u mom srcu, moj brate. Laka ti ova naša bosanska zemlja i pokoj tvojoj duši predivnoj. Počivaj u miru”, emotivno se od Jovanovića oprostio novinar Nermin Bise.

“Zbogom dragi Boris Jovanović”, napisala je Burdžović. Generalni sekretar Društva novinara BiH Fedžad Forto je dodao:

Sjećanje na Borisa Jovanovića
Foto: Facebook: Sjećanje na Borisa Jovanovića

“Otišao je dragi kolega Boris Jovanović. Neka mu je laka zemlja bosanska”

Novinar Ruždija Adžović je naglasio da je Jovanović bio jedan od najtalentiranijih, najpismenijih i najduhovitijih bh. novinara i jedna od najboljih osoba koje je poznavao.

„Otišao je u vječnost Boris Jovanović, još jedan moj dobri kolega i prijatelj.
Kako neko reče, njegovo plemenito srce nije izdržalo opreaciju. U sarajevskim „Večernjim novinama“ i „Jutarnjim novinama“ dijelili smo novinarske trenutke koje ću do groba pamtiti. Pamtiću i njegove novinarske rečenice koje su davale nesvakidašnji šarm njegovim tekstovima. Putuj u vječnost, druže, a mi, tvoji prijatelji i kolege, ćemo čuvati uspomenu na tebe - do našeg ponovnog susreta“, istakao je Adžović.

Iza Borisa ostaju sestre Aleksandra i Verica, rodbina, kolege i prijatelji.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba izražava saučešće porodici kolege Borisa Jovanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije