Dado Delić danas kreće na dalek put: Biciklom do Uzbekistana

Radiosarajevo.ba
Dado Delić danas kreće na dalek put: Biciklom do Uzbekistana
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Mladi Travničanin Dado Delić danas kreće na dalek put. On će se, naime, iz Sarajeva zaputiti prema dalekom Uzbekistanu - biciklom.

Premda već ima određenog iskustva sa sličnim avanturama, nema sumnje da će put u ovu daleku zemlju biti najzahtjevniji i iz brojnih razloga najteži dosad.

Pratite Dadu Delića na Facebooku 

Kako to kod nas obično biva, ovaj hrabri mladić u pripremi i organizaciji puta imao je mnogo problema, ali je ipak uspio osigurati novac i dokumente potrebne za put 'na kraj svijeta'.

Pomoć pri ostvarenju ovog poduhvata pružili su: P.D. Željezničar,  Iventra GmbH,  Lake d.o.o.,  Optika Loris,  Grawe osiguranje d.d.,  Gir,  Studid,  TI-Termoenergetski Inženjering d.o.o. , Gong d.o.o.,  art kino Kriterion i Radio Sarajevo.

Njegov put trebao bi trajati oko 90 dana, a povratak je planiran avionom.

Kako je kazao u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, nije imao mnogo vremena za kondicione pripreme, ali je potpuno spreman za sve napore.

Dado Delić, FOTO: Radiosarajevo.ba
''Fizički, ne očekujem pretjerane napore jer prema liniji kretanja, ne očekuju me neka ekstremno teška iskušenja. Tokom posljednjih mjeseci mnogo više truda morao sam uložiti u organizaciju svega što me očekuje nego na kondicione pripreme. Ali, neće to biti problem, sigurno'', najavio je mladi biciklista.

Portal Radiosarajevo.ba kao medijski pokrovitelj uključio se u projekt Biciklom kroz meridijane i paralele, pa ćete u narednim sedmicama redovno moći čitati o ovom ambicioznom poduhvatu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije