Brano Jakubović: Dubioza na jutarnjem treningu

Radiosarajevo.ba
Brano Jakubović: Dubioza na jutarnjem treningu

Dubioza Kolektiv trenutno se nalazi na putu za Beograd, gdje će večeras, 23. decembra, nastupiti na velikom novogodišnjem koncertu u Hali sportova. Tim povodom razgovarali smo sa Branom Jakubovićem, frontmenom benda.

RadioSarajevo: Koncertom u Beogradu zaključit ćete vrlo uspješnu godinu, je li vam ovo prvi nastup tamo?
Brano Jakubović:
Nije, svirali smo na ovogodišnjem Beer Festu. To je bila neka skraćena, festivalska, svirka od nekih 40-ak minuta do sat vremena. Ovo nam je prvi pravi, domaćinski, solo koncert u Beogradu. 

RadioSarajevo: Kao vaš gost na koncertu nastupit će S.A.R.S., kako ste se rasporedili, ko svira prvi?
Jakubović:
Izvlačili smo slamku i S.A.R.S. je izvukao kraću, što znači da će svirati prvi. Šalim se, oni su nam bili direktni suparnici za MTV nagradu, pa smo odlučili da na ovom koncertu zakopamo MTV ratne sjekire i krenemo u estradnu budućnost kao prijatelji. Oni će nastupiti prije nas, a kasnije će nam se na bini priključiti i Marko Marković, sin Bobana Markovića, koji je nedavno preuzeo očev orkestar. On je pjevao i pojavio se u pjesmi Balkan Funk, na verziji koja je išla za američko izdanje. Nedavno smo nastupili zajedno u Skoplju, a toliko je dobro zvučalo da smo ostali naloženi i mi i on te smo ostali u fazonu da kad god možemo da sviramo zajedno - to ćemo i učiniti. 

RadioSarajevo: Kako čujemo, u Dubiozinom taboru je dobra atmosfera. Gdje se trenutno nalazite?
Jakubović:
Krenuli smo na jutarnji trening. Trener nam je naredio da moramo uraditi neke akcije za večeras. Srećom, nema povrijeđenih igrača, a i klupa je čitava. Mislim da se možemo nadati dobroj partiji večeras.

RadioSarajevo: Imate li nekih naznaka šta vas očekuje u narednoj godini?
Jakubović:
Pa već se nazire pomalo. Čitava ta turneja vezana za album Wild Wild East kreće 5. januara u Francuskoj i trajat će čitav januar. Obuhvatit će Francusku, Italiju, Njemačku, Rumuniju i Poljsku. U februaru ćemo pauzirati, jer želimo snimiti i neke nove stvari. Mart, april i maj su, opet, rezervisani za koncerte po Evropi. Mislim da ćemo jako malo koncerata ili gotovo nijedan svirati na prostorima bivše Jugoslavije, budući da nas očekuje puno koncerata i promocija po Evropi, a želimo da malo i odmorimo ljude od sebe i radimo neke nove stvari. Na tom novom albumu, kako je ova Azra što gleda u kašike prorekla, bit će stvari na bosanskom i francuskom, a izaći će krajem 2012. ili početkom 2013. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije