Bh. glumica proglašena najboljom u Indiji: Bravo, Alena Džebo!

H. A.
Bh. glumica proglašena najboljom u Indiji: Bravo, Alena Džebo!
Facebook / Vladimir Hoblaj
Bosna i Hercegovina još jednom je učinjena ponosnom, punom talenata!

Naime, naša glumica Alena Džebo osvojila je izuzetno vrijedno priznanje na 9. Jaipur International Film Festivalu u Indiji. Alena je proglašena najboljom glumicom, nakon što je na ovom festivalu prikazan film Sabina K, u kojem naša glumica ima glavnu ulogu.

Za Radiosarajevo.ba, i pored velikih emocija, nakon lijepih vijesti, govorila je Alena Džebo.

"Jutros kad sam se probudila, dočekala me lijepa vijest. Drago mi je da je priča o Sabini K prepoznata kao univerzalna, aktuelna, ženska priča, čiju emociju i sudbinu podjednako osjećaju i u Americi, Evropi a evo sada i Indiji", kazala je Alena.

Ističe da je film Sabina K , u potpisu reditelja Amerikanca Cristobala Krusena, dobio dvije nagrade - Best Actress Award u kategoriji Feature Film i Best Women Film.

"Bilo bi divno posjetiti Indiju u svakom slučaju i nadam se da će biti prilike", govori nam Alena, te dodaje da je ovaj film nagrađivan širom svijeta, i to: Best Narrative Feature Belize FIlm Festival, Best Actress i Best Film CMM Film Fesival New jersey, Best Drama-Foreign Film Family Film Festival Los AngelesCEVMA Film Festival Netherland...

Nakon kinodistribucije u Hrvatskoj, film će moći pogledati publika u Australiji, Poljskoj, Holandiji, Brazilu..

"A mene u martu očekuje početak rada na novom regionalnom filmu, te se radujem tome, dok uživam u dosadašnjim priznanjima", rekla nam je Alena Džebo.

Potresna istinita priča

Film govori o potresnoj istinitoj priči Sabine koja nakon razvoda braka ostaje sama s dvoje djece, a zatim sreće Sašu, starog prijatelja iz Armije BiH, kojeg glumi Alban Ukaj, u kojeg se i zaljubljuje.

Zbog toga što j Sabina muslimanka, a Saša katolik oni nemaju podršku porodice, već samo žene koja je izgubila sina u ratu - Ankice.

Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festival 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije