Banjalučanki pripala velika čast: Postala je FIFA-ina sutkinja

Anadolija
Banjalučanki pripala velika čast: Postala je FIFA-ina sutkinja
Tanja Račić iz Banje Luke, koja je nedavno postala FIFA-ina sutkinja od 22. do 30. marta sudit će na turniru u francuskom Marseilleu, elitnu grupu kvalifikacija za Europsko fudbalsko prvenstvo U17 za žene.

"FIFA znak došao je kao rezultat osam godina bavljenja suđenjem. Postoji norma, odnosno limit, kada se može postati FIFA sudija, to je kad napunite 25 godina starosti, evo sad je trenutak kada sam napunila 25 godina i mogla biti predložena od Fudbalskog saveza za FIFA listu na kojoj sam i prošla", rekla je Tanja Račić.

Objasnila je da je s kolegama bila na sedmodnevnom seminaru za nove FIFA sudije u Malagi gdje je položila sve testove i ispunila postavljene zadatke, a poziv za suđenje u Francuskoj stigao je prije nego što se vratila iz Španije. Ova prilika bila je iznenađenje i velika čast pogotovo jer je u pitanju FIFA turnir i elitna grupa.

"Odgovornost je velika, ali eto koleginica, moja asistentica Almira Spahić i ja putujemo u Marseille zajedno i vjerujem i u sebe i u nju i da ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu u pravom svjetlu", rekla je Tanja Račić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije