Balašević o Vučiću: Nazvao me jeftinom fukarom (VIDEO)

18. 04. 2016. u 20:26:11 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pjesnik, pisac i muzičar Đorđe Balašević stao je danas u odbranu svoje kćerke Jelene Bebe Balašević, koja u poslednje vreme dobija prijetnje smrću, i rekao da su i njemu svojevremeno i njoj sada prijetili nakon izjava Aleksandra Vučića, prenose srbijanski mediji.

“Jeste, ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe”, rekao je Balašević na video snimku koji se može pronaći na društvenim mrežama.

On je podsjetio da ga je Vučić, čije ime i prezime nije izgovarao u izjavi koja traje devet minuta, kao “mladi ministar informisanja” 1998. godine nazvao “jeftinom fukarom” koja je išla u Sarajevo da pjeva za muslimane umjesto da pjeva za srpsku djecu.

“To je bilo vrlo neukusno u najmanju ruku. Poslije toga su učestalo počeli da mi prijete. Doživio sam sada i da njoj prijete smrću, isto kao i meni, i to opet poslije izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvao jeftinom fukarom a koji je u međuvremenu postao skupa fukara i čak je i sam otišao u Bosnu i vratio se doduše nešto brže nego što sam ja odande došao”, ispričao je Balašević.

Dodao je da to “sjeme mržnje” koje se sije “teško može da nikne u zemlji kao što je Vojvodina”.

Za svoju kćerku je rekao da je mlada, talentovana žena koja bi sa dvoja dva fakulteta htjela da doprinese svome gradu i zemlji u kojoj živi.

Jelena Balašević je ministarka kulture u vladi u sjenci koju je napravila Demokratska stranka.

Đorđe Balašević je rekao da je i on među onima koji su potpisali pismo podrške i koji su isto tako verovatno razočarani kao i on, i koji su odavno “izgustirali” Demokratsku stranku, ali nisu izgustirali demokratiju.

“Jer ovo što se sada dešava nije stvar opstanka DS-a, već opstanka demokratije. Ovo su čuvari vatre kojima treba pomoći. Ne miješam se u politiku već dugo, ali demokratija u čitavoj zemlji je pala na cenzus”, ocijenio je Balašević koji je izjavu ispred zgrade Pokrajinske vlade snimio u majici “Vojvodina nije slogan”.

Dodao je da svojoj djeci i unucima želi da u budućnosti nemaju pojma ko se sve bavi politikom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA