Arijana je genijalna: Djevojka iz Srebrenika osvojila scenu

E.B.
Arijana je genijalna: Djevojka iz Srebrenika osvojila scenu
Četvrta polufinalna emisija Supertalenta bila je do samog kraja neizvjesna.

Za gledatelje iz BiH dakako je najinteresantnija bila Arijana Moranjkić koja je ovaj put završila na četvrtom mjestu, no to ne umanjuje značaj onoga što je predstavila publici i TV gledateljima u nedjelju navečer.

Ova dvadesetšestogodišnjakinja dolazi iz Srebrenika. Osim što je apsolventica matematike, Arijana je i trenerica plesa i zumba instruktorica.

Njen nastup oduševio je žiri tako da su svi komentari bili u superlativu od toga da je snažnija, drukčija, do toga da je čudo i inspiracija.

Mora se priznati komentari kakve bi svako poželio. No o njenom pozicioniranju na ovom takmičenju nije odlučivao samo žiri. Kako nije bilo glasanja iz naše zemlje njeno četvrto mjesto može se smatrati velikim uspjehom.

"Uspjeh jeste ogroman jer zaista pored toga da nije bilo glasanja za BiH uspjela sam dobiti 4. mjesto, s razlikom od 1 posto za mjesto koje je prije mene. Nastupala sam 9. po redu od 10. tačaka, a glasanje počinje od početka showa pa do kraja... Tako da mogu reći da je to veliki uspjeh za mene. Dobila sam odlične komentare od žirija, a i publika je reagirala jako dobro i svidio im se nastup jer to je bila i gluma i ples, a i jedna priča s porukom".

Za vrhunski nastup pripremala se sama i proces je trajao prilično dugo, ispričala je za Radiosarajevo.ba. Njen nastup bio je kako kaže interpretacija života koji danas vodimo. Glavna poruka bila je "biti svoj, biti slobodan".

"Tačka kojom sam oduševila predstavlja današnji svijet u kojem živimo i predrasude s kojima se susrećemo. Haljina predstavlja teret koji nosimo na leđima cijeli svoj život, sve ono sto nas muči i predstavlja nam prepreku za normalan život (novac=sreća, neravnopravnost spolova, neprihvaćenost u društvu, diskriminacija, moderno doba, opterećenost vanjskim izgledom i slično...).

Podsjetimo, Arijana se još 2012. godine prijava na online takmičenje za turneju Justina Biebera i ušla u Top 20, a bilo je prijavljeno više od 1.000 videa. Nije očekivala mnogo i iznenadila se kada je ugledala sebe u videu koji su objavili producent, koreograf i Justin Bieber.

"Bila sam jako sretna vidjevši sebe u tom videu jer nisam to očekivala, a bila mi je i čast biti sa plesačima koji su zaista bili dobri. Nažalost poslije toga, nikad ništa nije bilo, ali se iskreno nadam da ću u budućnosti sarađivati s poznatima".

Iako je ovo takmičenje završeno za Arijanu, sigurni smo da je ovo samo početak njenog daljnjeg uspjeha, kako na našoj, tako i na međunarodnoj sceni, baš kako i sama želi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije