Apel Blaže Stevovića, aktiviste iz Trebinja

Radiosarajevo.ba
Apel Blaže Stevovića, aktiviste iz Trebinja

Poznati aktivista i borac za ljudska prava Blažo Stevović dobio je poziv za informativni razgovor u Centru Javne Bezbjednosti Trebinje, poziv na clan 227. Zakona o krivicnom postupku Republike Srpske.

Milorade, sramoto srpska!

Tim povodom Blažo se obratio novinarima, apelujući da se vijest o njegovom političkom progonu nastavlja.

"Pretpostavljam da se radi o daljnjem dejstvovanju ratno zločinacke organizacije u koju je upleten i Trebinjski CJB, a naročito poslije mojih javnih istupa u kojima sam upozoravao na prijetnje koje mi stižu od Dobroslava Ćuka i njegovog miljea, te mog javnog prozivanja Milorada Dodika te Gorana Zubca načelnika CJB Trebinje da su kriminalci. Mirko Lujić odlazeći direktor SIPE je zloupotrijebio moju koorespondenciju sa Agencijom za istrage i zaštitu tako što je kontaktirao CJB Trebinje, a time automatski saučestvovao u krivičnom djelu protiv moje sigurnosti.

Gospodo novinari, ukoliko mi se bilo sta desi, krivi su pomenuti" kazao je u obraćanju novinarima Blažo Stevović.

Stevović napominje da je sinoć na tv kanalu Al Jazeera emitovana izjava u kojoj traži od Dobroslava Ćuka izvinjenje Dubrovniku te kaže da je to jedan od okidača.

S obzirom da, kako navodi, duži period ima problema sa tiranijom MUP-a RS i pojedinih režimskih kadrova u Agenciji za istrage i zaštitu, Stevović želi da upozori na neophodnost samosvjesnosti činjenice da je već duži period nezakonito praćen u tehničkom i fizičkom pogledu od strane onih koji ga danas saslušavaju u svom „Gestapou“.

Od novinara traži da stanu iza Bosanskohercegovačkog patriote, koji je žrtva političkih progona, policijskih maltretiranja, iako nikada nije u životu ni prekršajno ni krivično osuđivan.

Nadalje kazao je da "Možda Goran Zubac današnjim saslušanjem pod imperativom iako imam temperaturu, želi da mi poruči da će on biti direktor SIPA-e, bez obzira što ja mislim i dalje da je on kriminalac i čovjek koji je najzaslužniji za procvat kriminala u Trebinju."

"Svakako da je ovo jos jedan samar osnovnim ljudskim pravima i slobodama moje malenkosti" na kraju navodi Blažo Stevović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije