Ajna Zatrić preuzela EPICA bronzu

Radiosarajevo.ba
Ajna Zatrić preuzela EPICA bronzu



U beogradskom klubu Teatro, održana je svečana ceremonija dodjele nagrada EPICA festivala, najvećeg festivala dizajna, advertisinga i komunikacija u Europi, a domaćin ceremonije bio je New Moment magazin.

EPICA FESTIVAL (Europe's Premier Creativity Awards) je prvi i najveći europski festival kreativnih komunikacija (PR, Advertising, Dizajn, Direktni marketing, Interactive, Novi mediji...) koji se ove godine održava po 23.put, a Beograd po prvi put ima čast da bude domaćin gala ceremonije dodjele nagrada najboljima.Ove godine učestvovalo je skoro 5000 radova, 476 kompanija iz 48 zemalja. EPICA žiri ove godine sačinjavali su redakcije 34 prestižna dizajn magazina iz 27 različitih zemalja.



Na ceremoniji su dodeljene 64 nagrade najboljima koje je žiri odabrao na osnovu samo dva kriterija: originalnost kreativne ideje i kvalitet realizacije.

Svečana ceremonija EPICA festivala počela je prijemom na Belom Dvoru gdje je goste pozdravio Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević, kao i Andrew Rawlins predsjednik EPICA festivala i Dragan Sakan, dugogodišnji predstavnik u žiriju EPICA festivala i domaćin ovogodišnje EPICE. Ceremonija dodjele se nastavila u beogradskom klubu Teatro gde su pored gospodina Rawlinsa voditelji programa bili glumica Katarina Radivojevič i maneken Lazar Sakan.







U Teatru, gosti su mogli uzivati u performansima, plesnim i muzičkim nastupima domaćih i regionalnih izvođača. Poslije dodjele otpočeo je dugo najavljivani Neverending party, gdje se zabava nastavila do ranih jutarnjih časova.

Epica Grand prix nagradu dobio je Saatchi & Saatchi London T MOBILE za spot Dance.

Ajna Zatrić je svojim radom "Urbani Kalendar grada Sarajeva" osvojila bronzu u kategoriji Publication Design. Nagradu joj je uručio direktor Media Marketinga, Ekrem Dupanović, koje je tim povodom doputovao iz Sarajeva. Ajnin rad prikazan je i opisan na video screeningu, uz opasku da joj je rad "remarkable".

Vezano:
Sarajevo kao inspiracija
Ajna Zatrić (INTERVJU)
Ajna Zatrić, autorica Urbanog Kalendara











radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije